HjemOpskrifterCitron cupcakes med vaniljefrosting og bær

Citron cupcakes med vaniljefrosting og bær

Måltidstype:
Brød og kager
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

12 stk
  • 50 g blødt smør
  • 150 g sukker
  • 1 tsk vaniljepasta
  • 2 tsk revet citronskal (usprøjtet)
  • 2 æg
  • 0.5 dl citronsaft
  • 170 g hvedemel
  • 1 tsk bagepulver
Vaniljefrosting
  • 250 g flormelis
  • 80 g blødt smør
  • 0.25 dl mælk
  • 2 tsk vaniljepasta
Pynt
  • 400 g bær + krymmel og macarons eller marengskys

Sådan gør du

Tilberedning
  • 1.
    Rør smør og sukker sammen med vanilje og citronskal.

  • 2.
    Tilsæt æggene et ad gangen og rør ind i mellem.

  • 3.
    Rør citronsaft, mælk, hvedemel og bagepulver i dejen.

  • 4.
    Kom muffinpapir i en muffinbageplade og fyld dem 2/3 op med dej.

  • 5.
    Bag kagerne i 12-15 min. ved 175 °C.

  • 6.
    Lad dem køle af på en rist.

  • 7.
    Til frosting røres flormelis sammen med smør, mælk og vanilje.

  • 8.
    Rør eller pisk blandingen grundigt, til den er helt lys og luftig.

  • 9.
    Det er nemmest med en røremaskine.

  • 10.
    Kom frostingen i en sprøjtepose med stjernetylle og sprøjt den på toppen af de afkølede kager.

  • 11.
    Pynt med bær, krymmel og macarons eller marengskys.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
15073 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
1153 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 1.5 g
Protein: 3.7 %2.5 g
Kulhydrat: 66.3 %45.0 g
Fedt: 30 %9.3 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;