HjemOpskrifterChoux au craquelin med blåbærskum

Choux au craquelin med blåbærskum

Måltidstype:
Brød og kager
Samlet tid:
60-90 min
Del med en ven

Ingredienser

12 kager
craquelin:
  • 100 g blødt smør
  • 120 g hvedemel
  • 120 g sukker
  • 0.5 tsk pastafarve
vandbakkelse:
  • 1 dl sødmælk
  • 1 dl vand
  • 90 g smør
  • 25 g sukker
  • 1 knivspids salt
  • 1 tsk vanilje pastafarve
  • 115 g hvedemel
  • 3 æg
fyld:
  • 175 g blåbærmarmelade
  • 250 g mascarpone
  • 25 g flormelis
  • 1 tsk citronskal (usprøjtet)
  • 2 dl fløde
  • 2 g flormelis (til pynt)

Sådan gør du

  • 1.
    Til craquelin røres ingredienserne sammen og rulles ud til 2 mm tykkelse mellem to stykker bagepapir.

  • 2.
    Sæt dejen i fryseren, indtil den skal bruges.

  • 3.
    Varm ovnen op til 200°C.

  • 4.
    Til vandbakkelser kommes sødmælk og vand i en gryde sammen med smør, sukker, salt og vanilje.

  • 5.
    Når smørret er smeltet, og massen begynder at småkoge, tilsættes mel.

  • 6.
    Rør rundt med en træske, og lad massen stege videre ved middel varme i 2 min., mens der røres.

  • 7.
    Kom massen i en røremaskine, og rør i dejen i et minut, mens den køler lidt ned.

  • 8.
    Pisk æggene let sammen, og tilsæt dem lidt ad gangen til dejen, mens der røres.

  • 9.
    Rør dejen i 5 min., til den er blank og smidig.

  • 10.
    Kom dejen i en sprøjtepose med stor rund tylle, og sprøjt 12 små toppe på ca. 7 cm ud på en bageplade med bagepapir.

  • 11.
    Brug en udstikker på 5-7 cm til at stikke cirkler ud af craquelindejen.

  • 12.
    Sæt en skive craquelin på toppen af hver vandbakkelse – gør først dette lige inden, vandbakkelserne skal bages.

  • 13.
    Kom vandbakkelserne i ovnen, sænk temperaturen til 170°C, og bag i 30 min.

  • 14.
    Undlad at åbne ovnen, da det kan få vandbakkelserne til at falde sammen.

  • 15.
    Vandbakkelserne skal være lysebrune overalt, før de er færdige.

  • 16.
    Lad dem køle af i ovnen med lågen på klem.

  • 17.
    Pisk mascarpone, flormelis, citronskal og 75 g blåbærmarmelade sammen med en elpisker, til det bliver luftigt.

  • 18.
    Pisk fløden til skum.

  • 19.
    Vend flødeskum og mascarpone sammen, og kom cremen i en sprøjtepose med stjernetylle.

  • 20.
    Flæk vandbakkelserne med en brødkniv, og kom en spiseskefuld blåbærmarmelade i bunden af hver.

  • 21.
    Top med blåbærskum, og sæt toppen på.

  • 22.
    Drys med lidt flormelis gennem en sigte til sidst.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
17952 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
1133 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 0.7 g
Protein: 6.6 %4.4 g
Kulhydrat: 39.7 %26.5 g
Fedt: 53.7 %16.5 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;