Meny.dk
KØB VIN
search
Find butik
LOG IND
UGENS AVIS
MENY Vin
Opskrifter
Fordelsapp
Mad ud af huset
Mest solgte
Nytårsmenu
Julefrokost
Mortens aften and
Tyroler-buffet
Find butik og bestil her
Magasinet SPISETID
Vi tilbyder
Bestil hos Wolt
Danske Madskatte
Oles Gaard
Mejnerts Mølle
Rosborg Foods
Engdigegaard
Lindely Vin
Øllingegaard mejeri
Reduced saucer
Højer pølser
Danmarks Madmarked
Øl, vin og spiritus
Frugt og grønt
Slagter
Saft og juice
Økologi
Kaffe
Baby
Vin til maden
Specialkost
Glutenfri
Veganske og vegetarprodukter i MENY
Laktosefri
Krop i Balance
Højtider og opskrifter
Madplaner med MENY
Nytårsfesten
Julen
Salater
Påske-opskrifter
Feriehygge
Halloween
Fødselsdag
Ferieaktiviteter
Grill opskrifter
Jonathan Berntsen
Hjem
Opskrifter
Choux au craquelin med blåbærskum
Choux au craquelin med blåbærskum
Måltidstype:
Brød og kager
Samlet tid:
60-90 min
Del med en ven
facebook
linkedin
twitter
pinterest
email
Print Opskrift
Ingredienser
12 kager
craquelin:
100 g blødt smør
120 g hvedemel
120 g sukker
0.5 tsk pastafarve
vandbakkelse:
1 dl sødmælk
1 dl vand
90 g smør
25 g sukker
1 knivspids salt
1 tsk vanilje pastafarve
115 g hvedemel
3 æg
fyld:
175 g blåbærmarmelade
250 g mascarpone
25 g flormelis
1 tsk citronskal (usprøjtet)
2 dl fløde
2 g flormelis (til pynt)
Sådan gør du
1.
Til craquelin røres ingredienserne sammen og rulles ud til 2 mm tykkelse mellem to stykker bagepapir.
2.
Sæt dejen i fryseren, indtil den skal bruges.
3.
Varm ovnen op til 200°C.
4.
Til vandbakkelser kommes sødmælk og vand i en gryde sammen med smør, sukker, salt og vanilje.
5.
Når smørret er smeltet, og massen begynder at småkoge, tilsættes mel.
6.
Rør rundt med en træske, og lad massen stege videre ved middel varme i 2 min., mens der røres.
7.
Kom massen i en røremaskine, og rør i dejen i et minut, mens den køler lidt ned.
8.
Pisk æggene let sammen, og tilsæt dem lidt ad gangen til dejen, mens der røres.
9.
Rør dejen i 5 min., til den er blank og smidig.
10.
Kom dejen i en sprøjtepose med stor rund tylle, og sprøjt 12 små toppe på ca. 7 cm ud på en bageplade med bagepapir.
11.
Brug en udstikker på 5-7 cm til at stikke cirkler ud af craquelindejen.
12.
Sæt en skive craquelin på toppen af hver vandbakkelse – gør først dette lige inden, vandbakkelserne skal bages.
13.
Kom vandbakkelserne i ovnen, sænk temperaturen til 170°C, og bag i 30 min.
14.
Undlad at åbne ovnen, da det kan få vandbakkelserne til at falde sammen.
15.
Vandbakkelserne skal være lysebrune overalt, før de er færdige.
16.
Lad dem køle af i ovnen med lågen på klem.
17.
Pisk mascarpone, flormelis, citronskal og 75 g blåbærmarmelade sammen med en elpisker, til det bliver luftigt.
18.
Pisk fløden til skum.
19.
Vend flødeskum og mascarpone sammen, og kom cremen i en sprøjtepose med stjernetylle.
20.
Flæk vandbakkelserne med en brødkniv, og kom en spiseskefuld blåbærmarmelade i bunden af hver.
21.
Top med blåbærskum, og sæt toppen på.
22.
Drys med lidt flormelis gennem en sigte til sidst.
SPISETID opskrift
Søde sager
Brød og kager
Vinter
Fastelavn
Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
17952 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
1133 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELING
NÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber:
0.7 g
Protein:
6.6 %
4.4 g
Kulhydrat:
39.7 %
26.5 g
Fedt:
53.7 %
16.5 g
Alkohol:
0 %
0.0 g
Om MENY
Kontakt os
Job i MENY
Om MENY
Kundeservice
Konkurrencer & Vilkår
Gavekort
Kundeinformation
Anmodning om indsigt
Privatlivspolitik
Genveje
Find butik
Fordelsapp
MENY Vin
Mad ud af huset
Tilmeld nyhedsbrev
Magasinet SPISETID
Ugens avis
Tilmeld ugens avis
Ikke modtaget ugens avisen?
Ugens avis
Afmeld ugens avis
Facebook
Youtube
Instagram
;