HjemOpskrifterChokolademedalje med kaffecreme og abrikos

Chokolademedalje med kaffecreme og abrikos

Måltidstype:
Brød og kager
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
dej:
  • 175 g hvedemel
  • 2 spsk kakaopulver
  • 75 g flormelis
  • 100 g smør
  • 2 æggeblommer
  • 1- 2 spsk vand
    fyld:
    • 50 g blødt smør
    • 100 g flormelis
    • 2 spsk kold espressokaffe
    • 4 spsk abrikosmarmelade
      glasur:
      • 50 g flormelis
      • 3 spsk espressokaffe
      • 4 kaffebønner
      • evt. krymmel

      SÅDAN GØR DU

      • 1.
        Bland hvedemel med kakao og flormelis.

      • 2.
        Skær smør i tern og smuldr det fint ud i dejen.

      • 3.
        Saml dejen med æggeblommer og evt. lidt vand.

      • 4.
        Rul dejen ud til ca. 4 mm tykkelse og stik otte runde bunde ud på ca. 9 cm i diameter.

      • 5.
        Læg dem forsigtigt over på en bageplade med bagepapir og bag kagerne ved 180°C i 8-10 min.

      • 6.
        Lad dem køle af på en rist.

      • 7.
        Til kaffecremen piskes blødt smør sammen med 100 g flormelis og espresso til det er lyst og luftigt, og der ingen klumper er.

      • 8.
        Kom cremen i en sprøjtepose med stjernetylle og sprøjt en cirkel af cremen langs kanten på fire af bundene.

      • 9.
        Kom 1 spsk abrikosmarmelade i midten.

      • 10.
        Rør glasur og pynt de andre fire med glasur, knuste kaffebønner og evt. krymmel.

      • 11.
        Kom disse oven på kagerne med creme.

      • 12.
        Energi pr. person: 1858KJ/444Kcal.

      • 13.
        Næringsindhold pr. 100 g: Protein: 4,7 g.

      • 14.
        Kulhydrat: 56,6 g.

      • 15.
        Fedt: 22,5 g.

      Næringsindhold:
      Energiindhold for hele retten:
      12333 kj / kcal
      Næringsindhold pr. 100g
      1581 kj / 0 kcal
      Energifordeling
      ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
      Fiber: 1.3 g
      Protein: 3.3 %3.1 g
      Kulhydrat: 55.5 %51.6 g
      Fedt: 41.2 %17.6 g
      Alkohol: 0 %0.0 g
      ;