Chokolademedalje med kaffecreme og abrikos

fork and spoon
Brød og kager
clock
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer

Dej: 175 g hvedemel
2 spsk kakao
75 g flormelis
100 g koldt smør
2 æggeblommer
1-2 spsk vand

Fyld:
50 g blødt smør
100 g flormelis
2 spsk kold espresso
4 spsk abrikosmarmelade

Glasur:
50 g flormelis
2-3 spsk espresso
4 kaffebønner
Evt. krymmel. 

Sådan gør du

Bland hvedemel med kakao og flormelis. Skær smør i tern og smuldr det fint ud i dejen. Saml dejen med æggeblommer og evt. lidt vand. Rul dejen ud til ca.
4 mm tykkelse og stik otte runde bunde ud på ca.
9 cm i diameter. Læg dem forsigtigt over på en bageplade med bagepapir og bag kagerne ved 180°C i 8-10 min. Lad dem køle af på en rist.

Til kaffecremen piskes blødt smør sammen med
100 g flormelis og espresso til det er lyst og luftigt, og der ingen klumper er. Kom cremen i en sprøjtepose med stjernetylle og sprøjt en cirkel af cremen langs kanten på fire af bundene. Kom 1 spsk abrikosmarmelade i midten. Rør glasur og pynt de andre fire med glasur, knuste kaffebønner og evt. krymmel. Kom disse oven på kagerne med creme.

Energi pr. person: 1858KJ/444Kcal.
Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 4,7 g.
Kulhydrat: 56,6 g.
Fedt: 22,5 g.