HjemOpskrifterChokolademedalje med kaffecreme og abrikos

Chokolademedalje med kaffecreme og abrikos

Måltidstype:
Brød og kager
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
dej:
  • 175 g hvedemel
  • 2 spsk kakaopulver
  • 225 g flormelis
  • 150 g blødt smør
  • 2 æggeblommer
  • 1- 2 spsk vand
fyld:
  • 150 g blødt smør
  • 225 g flormelis
  • 2- 5 spsk espressokaffe
  • 4 spsk abrikosmarmelade
glasur:
  • 225 g flormelis
  • 2- 5 spsk espressokaffe
  • 4 kaffebønner
  • evt. krymmel

SÅDAN GØR DU

  • 1.
    Bland hvedemel med kakao og flormelis.

  • 2.
    Skær smør i tern og smuldr det fint ud i dejen.

  • 3.
    Saml dejen med æggeblommer og evt. lidt vand.

  • 4.
    Rul dejen ud til ca. 4 mm tykkelse og stik otte runde bunde ud på ca. 9 cm i diameter.

  • 5.
    Læg dem forsigtigt over på en bageplade med bagepapir og bag kagerne ved 180°C i 8-10 min.

  • 6.
    Lad dem køle af på en rist.

  • 7.
    Til kaffecremen piskes blødt smør sammen med 100 g flormelis og espresso til det er lyst og luftigt, og der ingen klumper er.

  • 8.
    Kom cremen i en sprøjtepose med stjernetylle og sprøjt en cirkel af cremen langs kanten på fire af bundene.

  • 9.
    Kom 1 spsk abrikosmarmelade i midten.

  • 10.
    Rør glasur og pynt de andre fire med glasur, knuste kaffebønner og evt. krymmel.

  • 11.
    Kom disse oven på kagerne med creme.

  • 12.
    Energi pr. person: 1858KJ/444Kcal.

  • 13.
    Næringsindhold pr. 100 g: Protein: 4,7 g.

  • 14.
    Kulhydrat: 56,6 g.

  • 15.
    Fedt: 22,5 g.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
12277 kj / 2934 kcal
Næringsindhold pr. 100g
1574 kj / 376 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 1.3 g
Protein: 3.6 %3.3 g
Kulhydrat: 55.4 %51.3 g
Fedt: 41 %17.5 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;