HjemOpskrifterChokoladekage med Daim

Chokoladekage med Daim

Måltidstype:
Dessert
Samlet tid:
60-90 min
Del med en ven

Ingredienser

8 personer
  • 175 g blødt smør
  • 175 g sukker
  • 2 æg
  • 3 spsk kakaopulver
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 180 g hvedemel
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 dl mælk
  • 180 g Marabou chokolade
Topping
  • 0.5 dl piskefløde
  • 2 daim dobbelt
  • 0.5 tsk stødt kanel
  • 6 kviste frisk rosmarin
  • 2 spsk flormelis
  • sølvkugle af sukker

Sådan gør du

Tilberedning
  • 1.
    Rør smør og sukker let sammen.

  • 2.
    Pisk æggene i et ad gangen.

  • 3.
    Kom kakao, vaniljesukker, hvedemel, bagepulver og mælk i, og rør dejen godt sammen.

  • 4.
    Vend den hakkede chokolade i dejen.

  • 5.
    Smør en springform på 20 cm. med lidt smør, og kom dejen i.

  • 6.
    Bag kagen ved 180 °C i ca. 50 min.

  • 7.
    Lad kagen køle af.

  • 8.
    Til topping hakkes den ene pakke Daim fint, og kommes i en gryde sammen med fløden.

  • 9.
    Smelt det sammen, og hæld den varme masse over kagen.

  • 10.
    Hak resten af Daim-chokoladen, og drys den hen over kagen.

  • 11.
    Kagen kan pyntes med små stykker rosmarin, der vendes på hovedet som små juletræer – og evt. sølvkugler.

  • 12.
    Drys med flormelis for at lave en sneeffekt.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
14328 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
1337 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 1.2 g
Protein: 4.8 %3.8 g
Kulhydrat: 44.5 %35.0 g
Fedt: 50.7 %18.3 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;