HjemOpskrifterChilinudler med sticky kødboller af gris og broccoli

Chilinudler med sticky kødboller af gris og broccoli

Måltidstype:
Ikke angivet
Samlet tid:
0-30 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 2 tsk revet frisk ingefær
  • 300 g økologisk hakket grisekød
  • 2 spsk hvedemel
  • 2 spsk sojasauce +3 spsk
  • 1 spsk sesamfrø +1 til drys
  • salt og sort peber
  • 1 spsk solsikkeolie
  • 1 fed hvidløg
  • 8 spsk sød chilisauce
  • 1 broccoli
  • 300 g tørrede ægnudler
  • 2 tsk chiliflager
  • frisk koriander

Sådan gør du

Tilberedning
  • 1.
    Rør hakket gris sammen med revet ingefær, hvedemel, 2 spsk. sojasauce, 1 spsk. sesamfrø og lidt salt og peber.

  • 2.
    Form farsen til små kødboller og steg dem i en pande med solsikkeolie, ca. 5 min. pr. side.

  • 3.
    Hak imens hvidløget fint.

  • 4.
    Når kødbollerne er stegt færdig kommes hvidløg i panden og vendes rundt i kødbollerne.

  • 5.
    Kom chilisauce over og lad den glasere? kødbollerne.

  • 6.
    Tag kødbollerne op og læg til side under et stykke alufolie, så de holder sig lune.

  • 7.
    Mens kødbollerne steger, skæres broccoli i buketter.

  • 8.
    Kog nudlerne efter pakkens anvisning og kom broccoli i gryden sammen med nudler de sidste 2 min.

  • 9.
    Gem 1 dl af kogevandet, inden det sigtes fra.

  • 10.
    Kom nudler og broccoli på panden med chilisauce og vend det sammen med resten af sojasaucen og det gemte kogevand.

  • 11.
    Servér med kødbollerne og drys med sesamfrø, chiliflager og evt. frisk koriander.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
8602 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
783 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 1.4 g
Protein: 21.6 %9.9 g
Kulhydrat: 58.3 %26.8 g
Fedt: 20.1 %4.3 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;