Chili con carne med tykkam

fork and spoon
Hovedret
clock
90-120 min
Chili con carne med tykkam
Del med en ven

Ingredienser

4 personer

700 g oksetykkam

Salt og sort peber

1 spsk. olivenolie

2 løg

4 fed hvidløg

1-2 chilier

1 spsk. stødt spidskommen

1 spsk. oregano

2 dl æblemost

5 dl hønsebouillon

1 dåse hakkede tomater

25 g mørk chokolade mindst 70%, hakket

3 dåser bønner – gerne forskellige

3 spsk. syltede jalapenos

2 spsk. æbleeddike

Sådan gør du

Skær oksekødet i tern og krydr med salt og peber. Brun kødet i olie i en gryde. Skær løg i tern, hak hvidløg og chili groft. Fjern kernerne fra chilierne, hvis den skal være mildere. Kom løg, chili og hvidløg i gryden og svits sammen med kødet i et par minutter. Tilsæt spidskommen og oregano, og steg et minut. Kom æblemost, hønsebouillon og hakkede tomater i. Lad simre under låg i 1½ time til kødet er mørt.

Tilsæt chokolade, bønner og jalapenos og smag til med salt og æbleeddike. Server med creme fraiche og ris.

 

Energi pr. person: 2914KJ/696Kcal. 

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 7,6 g. 
Kulhydrat: 7,2 g.
Fedt: 4,4 g.