4 personer
700 g oksetykkam
Salt og sort peber
1 spsk. olivenolie
2 løg
4 fed hvidløg
1-2 chilier
1 spsk. stødt spidskommen
1 spsk. oregano
2 dl æblemost
5 dl hønsebouillon
1 dåse hakkede tomater
25 g mørk chokolade mindst 70%, hakket
3 dåser bønner – gerne forskellige
3 spsk. syltede jalapenos
2 spsk. æbleeddike
Skær oksekødet i tern og krydr med salt og peber. Brun kødet i olie i en gryde. Skær løg i tern, hak hvidløg og chili groft. Fjern kernerne fra chilierne, hvis den skal være mildere. Kom løg, chili og hvidløg i gryden og svits sammen med kødet i et par minutter. Tilsæt spidskommen og oregano, og steg et minut. Kom æblemost, hønsebouillon og hakkede tomater i. Lad simre under låg i 1½ time til kødet er mørt.
Tilsæt chokolade, bønner og jalapenos og smag til med salt og æbleeddike. Server med creme fraiche og ris.
Energi pr. person: 2914KJ/696Kcal.
Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 7,6 g.
Kulhydrat: 7,2 g.
Fedt: 4,4 g.