HjemOpskrifterChili con carne med tykkam

Chili con carne med tykkam

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
90-120 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • salt og sort peber
  • 700 g oksetykkamme
  • 1 spsk olivenolie
  • 2 løg
  • 4 fed hvidløg
  • 2 friske chilier
  • 1 spsk stødt spidskommen
  • 1 spsk tørret oregano
  • 2 dl æblemost
  • 5 dl hønsebouillon
  • 1 dåse hakket tomat
  • 25 g mørk chokolade (ca. 70% kakao), hakket
  • 3 dåser bønne-mix
  • 3 spsk syltede jalapenos
  • 2 spsk æbleeddike

Sådan gør du

  • 1.
    Skær oksekødet i tern og krydr med salt og peber.

  • 2.
    Brun kødet i olie i en gryde.

  • 3.
    Skær løg i tern, hak hvidløg og chili groft.

  • 4.
    Fjern kernerne fra chilierne, hvis den skal være mildere.

  • 5.
    Kom løg, chili og hvidløg i gryden og svits sammen med kødet i et par minutter.

  • 6.
    Tilsæt spidskommen og oregano, og steg et minut.

  • 7.
    Kom æblemost, hønsebouillon og hakkede tomater i.

  • 8.
    Lad simre under låg i 1½ time til kødet er mørt.

  • 9.
    Tilsæt chokolade, bønner og jalapenos og smag til med salt og æbleeddike.

  • 10.
    Server med creme fraiche og ris.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
9719 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
333 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 1.2 g
Protein: 30.7 %6.0 g
Kulhydrat: 22.7 %4.4 g
Fedt: 46.6 %4.2 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;