HjemOpskrifterChili con carne

Chili con carne

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

6 personer
  • 1 fed hvidløg
  • 1 løg
  • 0.5 rød chilipeber
  • 150 g bacontern
  • 500 g hakket oksekød (ca. 6% fedt)
  • 2 tsk stødt koriander
  • 2 spsk stødt spidskommen
  • 2 tsk paprika
  • 1 tsk røget paprika
  • 2 kanelstænger
  • 1 dåse koncentreret tomatpuré
  • 1 dåse flået tomat
  • 1 dl oksebouillon (1 terning)
  • 2 dåser kidneybønner
  • 20 g mørk chokolade (ca. 70% kakao)
  • salt & sort peber

Sådan gør du

  • 1.
    Skær løg i tern og hak hvidløg fint.

  • 2.
    Flæk chilien og fjern kernerne.

  • 3.
    Hak chilien fint.

  • 4.
    Brun bacon og tilsæt hakket oksekød.

  • 5.
    Når kødet bruner tilsættes løg, som steges med i 5 min.

  • 6.
    Tilsæt hvidløg, chili og tørrede krydderier.

  • 7.
    Kom tomatpuré i og steg det et minut, før flåede tomater, oksebouillon og bønner tilsættes.

  • 8.
    Lad retten simre i 25 min.

  • 9.
    Tilsæt til sidst chokolade og smag til med salt og sort peber.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
9713 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
439 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 3.4 g
Protein: 36.2 %9.3 g
Kulhydrat: 31.4 %8.1 g
Fedt: 32.4 %3.8 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;