HjemOpskrifterChia-kakaobudding med hindbærpuré og frisk frugt

Chia-kakaobudding med hindbærpuré og frisk frugt

Måltidstype:
Dessert
Samlet tid:
0-30 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
budding:
  • 8 spsk chiafrø
  • 8 dl Matilde® Original Kakaoskummetmælk
  • 0.25 tsk fint salt
    hindbærpure:
    • 1 dl sukker
    • 1 dl vand
    • 300 g frosne hindbær
    • 0.25 tsk vaniljesukker
      topping:
      • 40 g granatæblekerner
      • 40 g mangofrugter
      • 40 g mandler
      • 0.25 tsk vaniljesukker

      SÅDAN GØR DU

      • 1.
        Bland chiafrø, kakaoskummetmælk og fint salt.

      • 2.
        Rør rundt i grøden, så chiafrøene ikke klistrer sammen.

      • 3.
        Chiabudding skal trække natten over.

      • 4.
        Kog sukker op med vand.

      • 5.
        Tag 50 g frosne hindbær fra til pynt, og bland resten af de frosne hindbær med sukkerlagen og vaniljepulver.

      • 6.
        Lad det koge op.

      • 7.
        Blend hindbærpuré med stavblender til en ensartet konsistens.

      • 8.
        Fordel chiabudding i 4 høje glas, kom hindbærpuré på, cirka 2 dele budding og 1 del hindbærpuré.

      • 9.
        Top glassene med granatæblekerner, mango i tern, hakkede mandler med skal og frosne hindbær.

      • 10.
        Servér som lækker dessert eller til fødselsdagsmorgenmad.

      • 11.
        Energi pr. person: 1818 kJ / 433 kcal Næringsindhold pr. 100 g: Protein: 4,0 g Fedt: 3,5 g Kulhydrat: 14,0 g.

      Næringsindhold:
      Energiindhold for hele retten:
      6006 kj / kcal
      Næringsindhold pr. 100g
      401 kj / 0 kcal
      Energifordeling
      ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
      Fiber: 3.7 g
      Protein: 15.9 %3.8 g
      Kulhydrat: 49.4 %11.7 g
      Fedt: 34.7 %3.8 g
      Alkohol: 0 %0.0 g
      ;