HjemOpskrifterChia-kakaobudding med hindbærpuré og frisk frugt

Chia-kakaobudding med hindbærpuré og frisk frugt

Måltidstype:
Dessert
Samlet tid:
0-30 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
budding:
  • 8 spsk chiafrø
  • 8 dl Matilde® Original Kakaoskummetmælk
  • ¼ tsk fint salt
hindbærpure:
  • 1 dl sukker
  • 1 dl vand
  • 300 g frosne hindbær
  • ½ tsk vaniljesukker
topping:
  • 40 g granatæblekerner
  • 40 g mangofrugt
  • 40 g mandler
  • ½ tsk vaniljesukker

SÅDAN GØR DU

  • 1.
    Bland chiafrø, kakaoskummetmælk og fint salt.

  • 2.
    Rør rundt i grøden, så chiafrøene ikke klistrer sammen.

  • 3.
    Chiabudding skal trække natten over.

  • 4.
    Kog sukker op med vand.

  • 5.
    Tag 50 g frosne hindbær fra til pynt, og bland resten af de frosne hindbær med sukkerlagen og vaniljepulver.

  • 6.
    Lad det koge op.

  • 7.
    Blend hindbærpuré med stavblender til en ensartet konsistens.

  • 8.
    Fordel chiabudding i 4 høje glas, kom hindbærpuré på, cirka 2 dele budding og 1 del hindbærpuré.

  • 9.
    Top glassene med granatæblekerner, mango i tern, hakkede mandler med skal og frosne hindbær.

  • 10.
    Servér som lækker dessert eller til fødselsdagsmorgenmad.

  • 11.
    Energi pr. person: 1818 kJ / 433 kcal Næringsindhold pr. 100 g: Protein: 4,0 g Fedt: 3,5 g Kulhydrat: 14,0 g.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
6318 kj / 1510 kcal
Næringsindhold pr. 100g
420 kj / 100 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 3.5 g
Protein: 16 %3.9 g
Kulhydrat: 52.9 %13.1 g
Fedt: 31.1 %3.5 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;