HjemOpskrifterCheesecakes med appelsin, bastogne og butterscotch

Cheesecakes med appelsin, bastogne og butterscotch

Måltidstype:
Brød og kager
Samlet tid:
0-30 min
Del med en ven

Ingredienser

8 personer
  • 200 g bastogne kiks
  • 100 g smeltet smør
  • 500 g Philadelphia flødeost
  • 100 g flormelis
  • 3 spsk appelsinskal (usprøjtet)
  • 3 spsk friskpresset appelsinsaft
  • 1 tsk vaniljepasta
  • 2 blade husblas
  • 2.5 dl piskefløde
Butterscotch
  • 125 g smør
  • 125 g mørkt rørsukker
  • 2 dl piskefløde
  • 0.5 tsk groft salt
Pynt
  • 2.5 dl piskefløde
  • appelsinskal (usprøjtet)
  • 8 g bastogne kiks

Sådan gør du

Tilberedning
  • 1.
    Knus Bastognekiksene i en foodprocessor eller kom dem i en pose og knus dem fint med bagsiden af en grydeske.

  • 2.
    Bland dem med smeltet smør.

  • 3.
    Sæt bageringe på en bakke med bagepapir under eller beklæd en 20 cm. springform med bagepapir i bunden.

  • 4.
    Kom kikseblandingen i.

  • 5.
    Fordel det i et jævnt lag og brug bunden af et fladt glas til at presse det godt sammen.

  • 6.
    Sæt bundene/bunden på køl i mindst 30 min.

  • 7.
    Kom flødeost i en skål og sigt flormelis ned i.

  • 8.
    Rør det sammen med appelsinskal- og saft og vanilje.

  • 9.
    Læg husblas i en skål med koldt vand og lad det trække i 10 min.

  • 10.
    Kom ½ dl af fløden i en lille gryde og varm det op til kogepunktet.

  • 11.
    Sluk for varmen.

  • 12.
    Vrid vandet af husblassen og rør den ud i den varme fløde.

  • 13.
    Kom en lille sjat kold fløde i og rør sammen.

  • 14.
    Kom lidt mere fløde i og rør og fortsæt til du har rørt al den kolde fløde sammen med den varme.

  • 15.
    Dette gøres for at undgå klumper fra husblassen.

  • 16.
    Kom nu en tredjedel af den sammenrørte fløde i flødeosten og pisk med en elpisker.

  • 17.
    Tilsæt lidt mere fløde og pisk videre og kom resten af fløden i og pisk igen, til massen er tyk og cremet.

  • 18.
    Hæld fyldet i miniformene/springformen og sæt kagerne/kagen på køl i mindst 3 timer.

  • 19.
    Til butterscotch kommes alle ingredienser i en gryde og koges sammen i 5 min.

  • 20.
    Lad det køle af til det tykner.

  • 21.
    Pisk fløden til skum og kom den i en sprøjtepose med stjernetylle.

  • 22.
    Pynt kagerne/kagen med butterscotch, flødeskum, appelsinskal og bastognekiks.

OBS!

Denne kage kan laves som 8 mini kager, hvis du har forme, der er egnet til det. Ellers passer opskriften til en springform på 20 cm.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
32096 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
1592 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 0.1 g
Protein: 3.1 %2.9 g
Kulhydrat: 25.5 %23.9 g
Fedt: 71.4 %30.7 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;