Sådan gør du
Tilberedning
1.
Knus Bastognekiksene i en foodprocessor eller kom dem i en pose og knus dem fint med bagsiden af en grydeske.
2.
Bland dem med smeltet smør.
3.
Sæt bageringe på en bakke med bagepapir under eller beklæd en 20 cm. springform med bagepapir i bunden.
5.
Fordel det i et jævnt lag og brug bunden af et fladt glas til at presse det godt sammen.
6.
Sæt bundene/bunden på køl i mindst 30 min.
7.
Kom flødeost i en skål og sigt flormelis ned i.
8.
Rør det sammen med appelsinskal- og saft og vanilje.
9.
Læg husblas i en skål med koldt vand og lad det trække i 10 min.
10.
Kom ½ dl af fløden i en lille gryde og varm det op til kogepunktet.
12.
Vrid vandet af husblassen og rør den ud i den varme fløde.
13.
Kom en lille sjat kold fløde i og rør sammen.
14.
Kom lidt mere fløde i og rør og fortsæt til du har rørt al den kolde fløde sammen med den varme.
15.
Dette gøres for at undgå klumper fra husblassen.
16.
Kom nu en tredjedel af den sammenrørte fløde i flødeosten og pisk med en elpisker.
17.
Tilsæt lidt mere fløde og pisk videre og kom resten af fløden i og pisk igen, til massen er tyk og cremet.
18.
Hæld fyldet i miniformene/springformen og sæt kagerne/kagen på køl i mindst 3 timer.
19.
Til butterscotch kommes alle ingredienser i en gryde og koges sammen i 5 min.
20.
Lad det køle af til det tykner.
21.
Pisk fløden til skum og kom den i en sprøjtepose med stjernetylle.
22.
Pynt kagerne/kagen med butterscotch, flødeskum, appelsinskal og bastognekiks.
OBS!
Denne kage kan laves som 8 mini kager, hvis du har forme, der er egnet til det. Ellers passer opskriften til en springform på 20 cm.
Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
32096 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
1592 kj / 0 kcal
EnergifordelingFiber: | | 0.1 g |
Protein: | 3.1 % | 2.9 g |
Kulhydrat: | 25.5 % | 23.9 g |
Fedt: | 71.4 % | 30.7 g |
Alkohol: | 0 % | 0.0 g |