HjemOpskrifterCheesecake med citron og kirsebærsauce

Cheesecake med citron og kirsebærsauce

Måltidstype:
Dessert
Samlet tid:
0-30 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 200 g flødeost naturel
  • 150 g Arla Karolines Køkken® Cremefraiche 18%
  • 25 g flormelis
  • 0.5 Kornene fra vaniljestang
  • 2 dl piskefløde
  • 2 blade husblas
  • 4 spsk friskpresset citronsaft
  • 100 g bastogne kiks
  • 250 g kirsebærsauce

Sådan gør du

  • 1.
    Rør flødeost sammen med creme fraiche, flormelis og vanilje.

  • 2.
    Pisk fløden stiv, og vend den forsigtigt sammen med ostecremen.

  • 3.
    Kom husblassen i en dyb tallerken med koldt vand, så husblassen bliver blød.

  • 4.
    Varm citronsaften i en gryde, tag husblassen op af vandet, og vrid vandet af.

  • 5.
    Tag citronsaften af varmen, og smelt husblassen i det.

  • 6.
    Kom et par skefulde af ostecremen i citronsaften, og rør det sammen.

  • 7.
    Fortsæt med lidt mere, så citron og husblas afkøles.

  • 8.
    Vend det så sammen med resten af ostecremen.

  • 9.
    Knus bastognekiksene groft, og kom dem i bunden af portionsglas.

  • 10.
    Kom ostecremen over, og jævn overfladen lidt ud.

  • 11.
    Sæt glassene i køleskabet i mindst 2 timer.

  • 12.
    Ved servering kommes kirsebærsauce på toppen.

  • 13.
    Pynt for eksempel med mandler og kirsebær.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
10057 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
1015 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 0.2 g
Protein: 5 %3.0 g
Kulhydrat: 34.4 %20.6 g
Fedt: 60.6 %16.6 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;