6 personer
250 g hindbær
200 g lys rørsukker
1 vaniljestang
1 flaske champagne
Pynt: Friske hindbær
Skrab vaniljekornene ud af vaniljestangen og bland med 1 spsk rørsukker på et skærebræt, så vaniljekornene fordeles i sukkeret. Skyl hindbærrene og kom dem i en gryde med vaniljekornsblandingen og resten af rørsukkeret. Lad det koge i ca. 10-12 minutter.
Pres hindbærblandingen igennem en sigte og over i en lille skål, så der kun er ren sirup i skålen. Opbevar siruppen i en flaske med låg. Kom 1 spsk sirup i hvert champagneglas og top med afkølet champagne. Pynt med friske hindbær i glasset.
Energi pr. person: 1050 kJ / 250 kcal
Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 0,5 g
Fedt: 0 g
Kulhydrat: 19,0 g
Alkohol: 6,0 g