Meny.dk
KØB VIN
search
Find butik
LOG IND
UGENS AVIS
MENY Vin
Opskrifter
Fordelsapp
Mad ud af huset
Festbuffet
konfirmationsmenu
Find butik og bestil her
Prøv også disse
Julefrokost
Påskefrokost
Magasinet SPISETID
Vi tilbyder
Bestil hos Wolt
Scan & Betal
Aarstiderne i MENY
Danske Madskatte
Oles Gaard
Mejnerts Mølle
Rosborg Foods
Engdigegaard
Lindely Vin
Øllingegaard mejeri
Reduced saucer
Højer pølser
Danmarks Madmarked
Øl, vin og spiritus
Frugt og grønt
Slagter
Saft og juice
Kaffe
Økologi
Vin til maden
Mejeri i MENY
Baby
Specialkost
Glutenfri
Veganske og vegetarprodukter i MENY
Laktosefri
Krop i Balance
Højtider og opskrifter
Madplaner med MENY
Nytårsfesten
Julen
Salater
Påske-opskrifter
Feriehygge
Halloween
Jonathan Berntsen
Hjem
Opskrifter
Cassoulet
Cassoulet
Måltidstype:
Hovedret
Arbejdstid:
120+ min
Samlet tid:
60-90 min
Del med en ven
facebook
linkedin
twitter
pinterest
email
Print Opskrift
Ingredienser
4 personer
Ingredienser
300 g hvide bønner
2 store skrællede gulerødder
2 store porrer
2 gule løg
3 fed hvidløg
3 rosmarinkviste fra Grøn Balance
3 kviste frisk timian fra Grøn Balance
300 g røget bacon
0.5 dl jomfruolivenolie
3 spsk koncentreret tomatpuré
2 dl riesling
2 dl kalvefond fra REDUCED
1 dåse Mutti Pulpa hakket tomat
250 g ordnet grønkål
2 confit de canard (kan købes på dåse)
4 Højer ringriderpølser ringriderpølser
salt
stødt sort peber
100 g almindelig hvederasp
blandede krydderurt fra Grøn Balance
Sådan gør du
Fremgangsmåde
1.
Bønnerne lægges i blød i koldt vand og kommes i køleskabet natten over.
2.
Bønnerne sigtes fra vandet inden brug.
3.
Grøntsagerne skæres i mindre stykker og hvidløg, rosmarin og timian snittes fint.
4.
Skær skindet af den røgede bacon og dernæst i store firkanter.
5.
I en stor gryde kommes olivenolie og bacon ristes hårdt af, inden grøntsager, hvidløg og urter kan komme i.
6.
Skru lidt ned for varmen, så grøntsagerne kan tilberedes uden at brænde på.
7.
Tilsæt tomatpuré under omrøring, så denne klistrer til alle elementer.
8.
Nu kan hvidvin, Mutti Pulpa, kalvefond og hvide bønner tilføres.
9.
Lad retten simre og reducere i ca. 40 minutter.
10.
Blanchér grønkålen i saltet vand, og sigt vandet fra.
11.
Adskil kødet fra andelårene fra ben og skind.
12.
Skær pølserne i 1,5 cm brede skiver.
13.
Grønkål, kød fra andelår og pølsestykkerne vendes i retten og varmes igennem, inden cassouleten kan smages til med salt og sort peber.
14.
Kom massen i et ildfast fad og drys med rasp, så retten dækkes.
15.
I en forvarmet ovn stilles fadet ind på 180 grader i 20 minutter, eller til retten bobler og er gylden på overfladen.
16.
Anret med aromatiske urter på toppen, og server med godt brød fra Il Fornaio.
17.
Velbekomme.
Ovnret
Fjerkræ
Hovedret
Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
13753 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
559 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELING
NÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber:
3.6 g
Protein:
22 %
7.2 g
Kulhydrat:
30.6 %
10.0 g
Fedt:
47.4 %
7.2 g
Alkohol:
0 %
0.0 g
Om MENY
Kontakt os
Job i MENY
Om MENY
Kundeservice
Konkurrencer & Vilkår
Gavekort
Kundeinformation
Anmodning om indsigt
Privatlivspolitik
Genveje
Find butik
Fordelsapp
MENY Vin
Mad ud af huset
Tilmeld nyhedsbrev
Magasinet SPISETID
Ugens avis
Tilmeld ugens avis
Ikke modtaget ugens avisen?
Ugens avis
Afmeld ugens avis
Facebook
Youtube
Instagram
;