Cassoulet

Måltidstype:
Hovedret
Arbejdstid:
120+ min
Samlet tid:
60-90 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
Ingredienser
  • 300 g hvide bønner
  • 2 store skrællede gulerødder
  • 2 store porrer
  • 2 gule løg
  • 3 fed hvidløg
  • 3 rosmarinkviste fra Grøn Balance
  • 3 kviste frisk timian fra Grøn Balance
  • 300 g røget bacon
  • 0.5 dl jomfruolivenolie
  • 3 spsk koncentreret tomatpuré
  • 2 dl riesling
  • 2 dl kalvefond fra REDUCED
  • 1 dåse Mutti Pulpa hakket tomat
  • 250 g ordnet grønkål
  • 2 confit de canard (kan købes på dåse)
  • 4 Højer ringriderpølser ringriderpølser
  • salt
  • stødt sort peber
  • 100 g almindelig hvederasp
  • blandede krydderurt fra Grøn Balance

Sådan gør du

Fremgangsmåde
  • 1.
    Bønnerne lægges i blød i koldt vand og kommes i køleskabet natten over.

  • 2.
    Bønnerne sigtes fra vandet inden brug.

  • 3.
    Grøntsagerne skæres i mindre stykker og hvidløg, rosmarin og timian snittes fint.

  • 4.
    Skær skindet af den røgede bacon og dernæst i store firkanter.

  • 5.
    I en stor gryde kommes olivenolie og bacon ristes hårdt af, inden grøntsager, hvidløg og urter kan komme i.

  • 6.
    Skru lidt ned for varmen, så grøntsagerne kan tilberedes uden at brænde på.

  • 7.
    Tilsæt tomatpuré under omrøring, så denne klistrer til alle elementer.

  • 8.
    Nu kan hvidvin, Mutti Pulpa, kalvefond og hvide bønner tilføres.

  • 9.
    Lad retten simre og reducere i ca. 40 minutter.

  • 10.
    Blanchér grønkålen i saltet vand, og sigt vandet fra.

  • 11.
    Adskil kødet fra andelårene fra ben og skind.

  • 12.
    Skær pølserne i 1,5 cm brede skiver.

  • 13.
    Grønkål, kød fra andelår og pølsestykkerne vendes i retten og varmes igennem, inden cassouleten kan smages til med salt og sort peber.

  • 14.
    Kom massen i et ildfast fad og drys med rasp, så retten dækkes.

  • 15.
    I en forvarmet ovn stilles fadet ind på 180 grader i 20 minutter, eller til retten bobler og er gylden på overfladen.

  • 16.
    Anret med aromatiske urter på toppen, og server med godt brød fra Il Fornaio.

  • 17.
    Velbekomme.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
13753 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
559 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 3.6 g
Protein: 22 %7.2 g
Kulhydrat: 30.6 %10.0 g
Fedt: 47.4 %7.2 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;