HjemOpskrifterButterfly­-­grillet kylling på spyd med sur/sød marinade

Butterfly­-­grillet kylling på spyd med sur/sød marinade

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
60-90 min
Del med en ven

Ingredienser

2 personer
  • 1 kylling 1,3 kg
  • 2 Mindre grillspyd
    Marinade:
    • 1 dl ahornsirup
    • 0.5 dl æblecidereddike
    • 1 tsk cayennepeber
    • 2 fed hvidløg, knust
    • 1 tsk havsalt
    • 0.5 tsk sort peber
      Tilbehør:
      • grillede tomat
      • grøn asparges
      • forårsløg
      • grøn squash

      Sådan gør du

      • 1.
        Lav marinaden ved at røre alle ingredienser sammen.

      • 2.
        Læg kyllingen med brystet nedad og skær eller klip med fjerkræssaks op langs hver side af rygbenet og spred kyllingen ud som en sommerfugl.

      • 3.
        Brystbenet fjernes ved at skære en lille rids øverst ved halsen og derefter kan brystbenet langsomt pilles ud.

      • 4.
        Fjern ønskebenet og klip evt. overflødigt fedt af kyllingen.

      • 5.
        Skyl den under koldt vand og dup tør med køkkenrulle.

      • 6.
        Stik 2 små metalspyd igennem bryst og lår.

      • 7.
        Nu er den klar til at komme på grillen ved indirekte varme i ca. 45. min.

      • 8.
        Pensl marinade på kyllingen og gentag det gerne.

      • 9.
        Husk at det skal være en ren pensel.

      • 10.
        Lige inden kyllingen er færdig kommes dit yndlingsgrønt på grillen.

      • 11.
        Server de grillede grøntsager til den lækre kylling.

      Næringsindhold:
      Energiindhold for hele retten:
      10592 kj / kcal
      Næringsindhold pr. 100g
      754 kj / 0 kcal
      Energifordeling
      ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
      Fiber: 0.1 g
      Protein: 34.8 %15.4 g
      Kulhydrat: 18.9 %8.4 g
      Fedt: 46.3 %9.4 g
      Alkohol: 0 %0.0 g
      ;