HjemOpskrifterBurger med spejlæg

Burger med spejlæg

Måltidstype:
Frokost
Samlet tid:
0-30 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 1 kg små kartofler
  • 500 g hakket oksekød 4-7% fedt fra friland
  • 1.5 spsk olie
  • 2 modne avocadoer - kødet heraf
  • 2 fed hvidløg
  • 0.5 tsk tørret chiliflage
  • 4 æg
  • 4 lune brioche burgerboller
  • 4 spsk mayonnaise
  • 4 spsk tomatketchup
  • 8 blade hjertesalat
  • 1 stor tomat i skiver
  • 1 dl syltet rødløg

Sådan gør du

Tilberedning
  • 1.
    Halver kartoflerne og kog dem i letsaltet vand i 3-4 min.

  • 2.
    Lad dem afkøle let.

  • 3.
    Steg kartoflerne i lidt olie på en pande ved jævn varme i 8-10 min. eller til de er møre indeni og sprøde udenpå.

  • 4.
    Mos avocadokødet og hvidløg sammen til en creme – brug en gaffel.

  • 5.
    Smag til med salt og peber.

  • 6.
    Form 4 flade bøffer af hakkekødet og steg dem i lidt olie på en pande.

  • 7.
    Drys med chiliflager, salt og peber.

  • 8.
    Tag bøfferne op af panden og hold dem varme.

  • 9.
    Slå de 4 æg ud i panden og spejl dem.

  • 10.
    Flæk burgerbollerne og smør dem med mayonnaise og ketchup.

  • 11.
    Saml bollerne med salat, bøf, tomat, spejlæg, syltede rødløg og avocadocreme og server dem med de brasede kartofler ved siden af.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
17180 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
668 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 1.6 g
Protein: 17.6 %6.9 g
Kulhydrat: 34.6 %13.6 g
Fedt: 47.8 %8.6 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;