Burger med onionrings, ristet tomat-jalapeno-salsa og cheddar

fork and spoon
Hovedret
clock
30-60 min
Burger med onionrings, ristet tomat-jalapeno-salsa og cheddar
Del med en ven

Ingredienser

4 personer

250 g tomater, f.eks. cocktail- eller cherrytomater 

1 bananskalotteløg 

1 spsk. olivenolie 

Salt og sort peber 

½ tsk. stødt koriander 

1 tsk. sukker 

1 spsk. rødvinseddike 

2 spsk. syltede jalapenos i skiver 

12 onionrings 

¼ iceberg 

4 Sashi burgerbøffer 

Smør og olie til stegning

4 skiver cheddar 

4 store burgerboller 

4 spsk. mayonnaise 

Sådan gør du

Halvér tomaterne, og skær bananskalotteløg i tykke skiver. Vend begge dele sammen med olivenolie, salt, peber, koriander og sukker, og kom det i en bradepande. Rist det i ovnen i 20 min. ved 180°C. Blend det så sammen med rødvinseddike, og bland hakkede jalapenos i. Varm onionrings efter pakkens anvisning. Snit icebergsalat fint. Steg bøfferne i en blanding af smør og olie, eller grill dem, ca. 3-4 min. pr. side. Når bøfferne vendes, kommes en skive ost på. Lun burgerbollerne, og smør dem med mayonnaise. Kom salat, bøf, tomatsalsa og onionrings på den nederste, og kom den smurte overbolle på. 

 

Energi pr. person: 3608KJ/862Kcal. 

Næringsindhold pr. 100 g: 
Protein: 12,2 g. 
Kulhydrat: 10,1 g. 
Fedt: 11,2 g