HjemOpskrifterBulgursalat med lammesquashdeller og tzatziki

Bulgursalat med lammesquashdeller og tzatziki

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • havsalt
  • 250 g bulgur
  • 2 majskolber
  • 1 agurk
  • 250 g tomater
  • 1 bundt fintsnittet forårsløg
  • 3 spsk olivenolie
  • saft fra 0.5 citron (usprøjtet)
  • 400 g hakket lammekød
  • 150 g grønne squash
  • 1 æg
  • 0.5 dl havregryn
  • 1 tsk stødt spidskommen
  • 1 bæger mynte
  • 1 fed hvidløg
  • 250 g græsk yoghurt
  • salt og sort peber
    tilbehør:
    • pitabrød

    SÅDAN GØR DU

    • 1.
      Kog bulguren efter pakkens anvisning.

    • 2.
      Skær majskernerne fri fra kolben og bland i bulguren sammen med halvdelen af agurken i tern, tomater i grove tern og halvdelen af forårsløgene.

    • 3.
      Vend sammen med 2 spsk. olie og citronsaften, og smag til med salt og peber.

    • 4.
      Bland det hakkede kød med groftrevet squash, æg, havregryn, resten af det snittede forårsløg og spidskommen.

    • 5.
      Hak mynten og kom en tredjedel i farsen sammen med et halvt fed knust hvidløg og 1 tsk. groft salt.

    • 6.
      Krydr med peber, og rør farsen sammen.

    • 7.
      Form frikadeller og steg i olivenolie, ca. 6 min på hver side ved middel varme.

    • 8.
      Riv resten af agurken og bland med resten af det knuste hvidløg og den græske yoghurt.

    • 9.
      Smag til med salt og peber.

    Næringsindhold:
    Energiindhold for hele retten:
    15516 kj / kcal
    Næringsindhold pr. 100g
    645 kj / 0 kcal
    Energifordeling
    ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
    Fiber: 1.9 g
    Protein: 15 %5.7 g
    Kulhydrat: 35.9 %13.6 g
    Fedt: 49.1 %8.6 g
    Alkohol: 0 %0.0 g
    ;