Bulgursalat med lammesquashdeller og tzatziki

fork and spoon
Hovedret
clock
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer

250 g bulgur
Salt
2 majskolber
1 agurk
250 g tomater
1 bundt fintsnittet forårsløg
2 + 1 spsk. olivenolie
Saft fra ½ citron
400 g hakket lammekød
150 g squash
1 æg
½ dl havregryn
1 tsk. stødt spidskommen
1 bundt mynte
1 fed hvidløg
250 g græsk yoghurt 2 %
Salt og sort peber

Tilbehør

Pitabrød

Sådan gør du

Kog bulguren efter pakkens anvisning. Skær majskernerne fri fra kolben og bland i bulguren sammen med halvdelen af agurken i tern, tomater i grove tern og halvdelen af forårsløgene. Vend sammen med 2 spsk. olie og citronsaften, og smag til med salt og peber.
Bland det hakkede kød med groftrevet squash, æg, havregryn, resten af det snittede forårsløg og spidskommen. Hak mynten og kom en tredjedel i farsen sammen med et halvt fed knust hvidløg og 1 tsk. groft salt. Krydr med peber, og rør farsen sammen. Form frikadeller og steg i olivenolie, ca. 6 min på hver side ved middel varme. Riv resten af agurken og bland med resten af det knuste hvidløg og den græske yoghurt. Smag til med salt og peber.

 

Energi pr. person:
2611 kJ (624 kcal)

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 5,5 g
Kulhydrat: 12 g
Fedt: 4,6 g