HjemOpskrifterBuddha bowl med spicy kartofler og avocadodressing

Buddha bowl med spicy kartofler og avocadodressing

Måltidstype:
Frokost
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 700 g kartofler
  • 1 spsk olivenolie
  • 0.5 tsk cayennepeber
  • 1 tsk stødt koriander
  • 1 tsk stødt gurkemeje
  • 0.5 tsk hvidløgspulver
  • 1 knivspids salt og peber
  • 2 avocadoer
  • 1 limefrugt
  • 100 g yoghurt naturel
  • 200 g rødkål
  • 4 forårsløg
  • 200 g babysalatblade
  • 2 spsk græskarkerner

Sådan gør du

  • 1.
    Skrub kartoflerne, og dup dem tørre.

  • 2.
    Skær dem i små tern på ca. 1½ cm bredde.

  • 3.
    Kom dem i et ovnfast fad, og vend dem med olivenolie, cayennepeber, koriander, gurkemeje, hvidløgspulver og lidt salt og peber.

  • 4.
    Sørg for, at kartoflerne ligger i ét lag.

  • 5.
    Bag dem i ovnen ved 200 °C i 20 min.

  • 6.
    Vend rundt i dem undervejs.

  • 7.
    Blend avocado sammen med yoghurt og saften af en halv lime.

  • 8.
    Smag til med salt og peber.

  • 9.
    Snit rødkålen fint, og vend med saften af den anden halve lime.

  • 10.
    Snit forårsløgene fint.

  • 11.
    Anret salat eller spinat i bunden af 4 skåle.

  • 12.
    Top med rødkål og kartofler.

  • 13.
    Kom avocadodressing over, og drys med forårsløg og græskarkerner.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
5930 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
372 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 2.5 g
Protein: 9.4 %2.0 g
Kulhydrat: 42.5 %9.3 g
Fedt: 48.1 %4.8 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;