HjemOpskrifterBraiseret kalvespidsbryst med urter

Braiseret kalvespidsbryst med urter

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
90-120 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 1 spsk groft salt
  • 1 kg kalvespidsbryst
  • 25 g smør til bruning
Braiserurter
  • 2 gulerødder
  • 3 stilke bladselleri
  • 2 løg
  • 5 fed hvidløg
  • 2 laurbærblade
  • 0.5 dl frisk oregano
  • 10 peberkorn
  • 2 dl rødvin
  • 4 dl hønsebouillon
  • 2 spsk majsstivelse
Urter til den færdige sauce
  • 3 stilke bladselleri
  • 1 rød peberfrugt
  • 1 gul peberfrugt
  • groft salt
  • friskkværnet peber
Pynt
  • frisk oregano

SÅDAN GØR DU

  • 1.
    Snit fedtet på kalvespidsbrystet, og gnid det ind med salt. Lad det trække ved køkkentemperatur i 15 minutter.

  • 2.
    Varm en pande op med smør, brun kalvespidsbrystet på alle sider og kom det derefter over i et ovnfast fad.

  • 3.
    Skær gulerødder, bladselleri og løg i tern og hak hvidløg.

  • 4.
    Kom det hele i panden, hvor kødet blev brunet.

  • 5.
    Fordel de brunede grøntsager i bunden af fadet med kalvespidsbrystet på toppen.

  • 6.
    Kom laurbærblade, frisk oregano og peberkorn i.

  • 7.
    Hæld rødvin og hønsebouillon ved og dæk fadet med folie.

  • 8.
    Giv kalvespidsbrystet ca. 4 timer ved 130°C. Vend kødet undervejs og dryp med skyen.

  • 9.
    Tag kødet op på et skærebræt, dæk det til med folie og sigt saucen over i en gryde.

  • 10.
    Kog saucen op og jævn den med maizena udrørt i koldt vand.

  • 11.
    Vend tern af bladselleri og peberfrugter i saucen og giv det 5 minutter.

  • 12.
    Smag til med salt og peber.

  • 13.
    Skær skiver af kødet og placer det i fadet igen med saucen og de sprøde grøntsager.

  • 14.
    Pynt med frisk oregano.

  • 15.
    Serveringstip: Server med en lækker kartoffelmos og persilledrys.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
14251 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
583 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 0.6 g
Protein: 23.2 %8.0 g
Kulhydrat: 7 %2.4 g
Fedt: 65.3 %10.3 g
Alkohol: 4.5 %0.9 g
;