Meny.dk
KØB VIN
search
Find butik
LOG IND
UGENS AVIS
MENY Vin
Opskrifter
Fordelsapp
Mad ud af huset
Festbuffet
konfirmationsmenu
Find butik og bestil her
Prøv også disse
Julefrokost
Påskefrokost
Tyroler-buffet
Magasinet SPISETID
Vi tilbyder
Bestil hos Wolt
Scan & Betal
Aarstiderne i MENY
Danske Madskatte
Oles Gaard
Mejnerts Mølle
Rosborg Foods
Engdigegaard
Lindely Vin
Øllingegaard mejeri
Reduced saucer
Højer pølser
Danmarks Madmarked
Øl, vin og spiritus
Frugt og grønt
Slagter
Saft og juice
Økologi
Kaffe
Vin til maden
Mejeri i MENY
Baby
Specialkost
Glutenfri
Veganske og vegetarprodukter i MENY
Laktosefri
Krop i Balance
Højtider og opskrifter
Nytårsfesten
Julen
Madplaner med MENY
Salater
Påske-opskrifter
Feriehygge
Jonathan Berntsen
Hjem
Opskrifter
Braiseret kalvespidsbryst med urter
Braiseret kalvespidsbryst med urter
Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
90-120 min
Del med en ven
facebook
linkedin
twitter
pinterest
email
Print Opskrift
Ingredienser
4 personer
1 spsk groft salt
1 kg kalvespidsbryst
25 g smør til bruning
Braiserurter
2 gulerødder
3 stilke bladselleri
2 løg
5 fed hvidløg
2 laurbærblade
0.5 dl frisk oregano
10 peberkorn
2 dl rødvin
4 dl hønsebouillon
2 spsk majsstivelse
Urter til den færdige sauce
3 stilke bladselleri
1 rød peberfrugt
1 gul peberfrugt
groft salt
friskkværnet peber
Pynt
frisk oregano
Sådan gør du
1.
Snit fedtet på kalvespidsbrystet, og gnid det ind med salt. Lad det trække ved køkkentemperatur i 15 minutter.
2.
Varm en pande op med smør, brun kalvespidsbrystet på alle sider og kom det derefter over i et ovnfast fad.
3.
Skær gulerødder, bladselleri og løg i tern og hak hvidløg.
4.
Kom det hele i panden, hvor kødet blev brunet.
5.
Fordel de brunede grøntsager i bunden af fadet med kalvespidsbrystet på toppen.
6.
Kom laurbærblade, frisk oregano og peberkorn i.
7.
Hæld rødvin og hønsebouillon ved og dæk fadet med folie.
8.
Giv kalvespidsbrystet ca. 4 timer ved 130°C. Vend kødet undervejs og dryp med skyen.
9.
Tag kødet op på et skærebræt, dæk det til med folie og sigt saucen over i en gryde.
10.
Kog saucen op og jævn den med maizena udrørt i koldt vand.
11.
Vend tern af bladselleri og peberfrugter i saucen og giv det 5 minutter.
12.
Smag til med salt og peber.
13.
Skær skiver af kødet og placer det i fadet igen med saucen og de sprøde grøntsager.
14.
Pynt med frisk oregano.
15.
Serveringstip: Server med en lækker kartoffelmos og persilledrys.
Svin
Hovedret
Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
14251 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
583 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELING
NÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber:
0.6 g
Protein:
23.2 %
8.0 g
Kulhydrat:
7 %
2.4 g
Fedt:
65.3 %
10.3 g
Alkohol:
4.5 %
0.9 g
Om MENY
Kontakt os
Job i MENY
Om MENY
Kundeservice
Konkurrencer & Vilkår
Gavekort
Kundeinformation
Anmodning om indsigt
Privatlivspolitik
Genveje
Find butik
Fordelsapp
MENY Vin
Mad ud af huset
Tilmeld nyhedsbrev
Magasinet SPISETID
Ugens avis
Tilmeld ugens avis
Ikke modtaget ugens avisen?
Ugens avis
Afmeld ugens avis
Facebook
Youtube
Instagram
;