Braiseret kalvespidsbryst med urter

fork and spoon
Hovedret
clock
120+ min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer

1 kg kalvespidsbryst

1 spsk groft salt

25 g smør til bruning

 

Braiserurter:

2 gulerødder

3 stænger bladselleri

2 løg

5 fed hvidløg

2 laurbærblade

1 håndfuld frisk oregano

10 peberkorn

2 dl rødvin

4 dl hønsebouillon

2 spsk maizena

 

Urter til den færdige sauce:

3 stænger bladselleri

1 rød peberfrugt

1 gul peberfrugt

Salt og kværnet peber

 

Pynt: Frisk oregano

Sådan gør du

Snit fedtet på kalvespidsbrystet, og gnid det ind med salt. Lad det trække ved køkkentemperatur i 15 minutter. Varm en pande op med smør, brun kalvespidsbrystet på alle sider og kom det derefter over i et ovnfast fad. Skær gulerødder, bladselleri og løg i tern og hak hvidløg. Kom det hele i panden, hvor kødet blev brunet. Fordel de brunede grøntsager i bunden af fadet med kalvespidsbrystet på toppen. Kom laurbærblade, frisk oregano og peberkorn i. Hæld rødvin og hønsebouillon ved og dæk fadet med folie.

Giv kalvespidsbrystet ca. 4 timer ved 130°C. Vend kødet undervejs og dryp med skyen. Tag kødet op på et skærebræt, dæk det til med folie og sigt saucen over i en gryde. Kog saucen op og jævn den med maizena udrørt i koldt vand. Vend tern af bladselleri og peberfrugter i saucen og giv det 5 minutter. Smag til med salt og peber. Skær skiver af kødet og placer det i fadet igen med saucen og de sprøde grøntsager. Pynt med frisk oregano.

 

Serveringstip: Server med en lækker kartoffelmos og persilledrys.

 

Energi pr. person: 2840 kJ / 676 kcal

Næringsindhold pr. 100 g:

Protein: 8,0 g

Fedt: 7,5 g

Kulhydrat: 2,0 g

Alkohol: 1,0 g