
Snit fedtet på kalvespidsbrystet, og gnid det ind med salt. Lad det trække ved køkkentemperatur i 15 minutter. Varm en pande op med smør, brun kalvespidsbrystet på alle sider og kom det derefter over i et ovnfast fad. Skær gulerødder, bladselleri og løg i tern og hak hvidløg. Kom det hele i panden, hvor kødet blev brunet. Fordel de brunede grøntsager i bunden af fadet med kalvespidsbrystet på toppen. Kom laurbærblade, frisk oregano og peberkorn i. Hæld rødvin og hønsebouillon ved og dæk fadet med folie.
Giv kalvespidsbrystet ca. 4 timer ved 130°C. Vend kødet undervejs og dryp med skyen. Tag kødet op på et skærebræt, dæk det til med folie og sigt saucen over i en gryde. Kog saucen op og jævn den med maizena udrørt i koldt vand. Vend tern af bladselleri og peberfrugter i saucen og giv det 5 minutter. Smag til med salt og peber. Skær skiver af kødet og placer det i fadet igen med saucen og de sprøde grøntsager. Pynt med frisk oregano.
Serveringstip: Server med en lækker kartoffelmos og persilledrys.
Energi pr. person: 2840 kJ / 676 kcal
Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 8,0 g
Fedt: 7,5 g
Kulhydrat: 2,0 g
Alkohol: 1,0 g