Sådan gør du
1.
Skyl de tørrede Ingrid ærter og sæt dem i blød i rigeligt vand på køl, Efter minimum 12 timer hældes vandet fra.
2.
Skyl fennikel og snit den fint.
3.
Skær citronen i meget tynde skiver og snit rødløg fint.
4.
Kom alle ingredienserne i en gryde, som kan tåle at komme i ovnen.
5.
Krydr med havsalt og friskkværnet peber (du må gerne være lidt rundhåndet).
6.
Opvarm ovnen til 150 grader varmluft.
7.
Læg låg på gryden og kom den i ovnen i ca. 2 timer.
8.
Det kan være en god idé at tage låget af efter 1,5 time, så det kan blive lidt sprødt.
9.
Vi siger tak: Opskriften er udviklet af Pure Dansk.
Serveringsforslag
Inden servering pyntes med piment d'espelette eller chiliflager og ekstra timian.
Retten kan serveres med en grøn salat eller et sprødt surdejsbrød.
Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
7154 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
650 kj / 0 kcal
EnergifordelingFiber: | | 1.5 g |
Protein: | 11.3 % | 4.3 g |
Kulhydrat: | 4.9 % | 1.9 g |
Fedt: | 83.8 % | 14.7 g |
Alkohol: | 0 % | 0.0 g |