HjemOpskrifterBraiserede Ingrid ærter med fennikel, citron og kylling

Braiserede Ingrid ærter med fennikel, citron og kylling

Måltidstype:
Hovedret
Arbejdstid:
120+ min
Samlet tid:
120+ min
Del med en ven

Ingredienser

2 personer
  • 2 kyllingelår
  • 200 g tørrede ingrid ærter
  • 2 spsk kapers
  • 0.5 citron (usprøjtet)
  • 1.5 fennikler
  • 1 rødløg
  • 3 fed hvidløg med skal
  • 1.5 dl olivenolie
  • frisk timian (gerne citrontimian)
  • salt og peber

Sådan gør du

  • 1.
    Skyl de tørrede Ingrid ærter og sæt dem i blød i rigeligt vand på køl, Efter minimum 12 timer hældes vandet fra.

  • 2.
    Skyl fennikel og snit den fint.

  • 3.
    Skær citronen i meget tynde skiver og snit rødløg fint.

  • 4.
    Kom alle ingredienserne i en gryde, som kan tåle at komme i ovnen.

  • 5.
    Krydr med havsalt og friskkværnet peber (du må gerne være lidt rundhåndet).

  • 6.
    Opvarm ovnen til 150 grader varmluft.

  • 7.
    Læg låg på gryden og kom den i ovnen i ca. 2 timer.

  • 8.
    Det kan være en god idé at tage låget af efter 1,5 time, så det kan blive lidt sprødt.

  • 9.
    Vi siger tak: Opskriften er udviklet af Pure Dansk.

Serveringsforslag

Inden servering pyntes med piment d'espelette eller chiliflager og ekstra timian. Retten kan serveres med en grøn salat eller et sprødt surdejsbrød.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
7154 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
650 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 1.5 g
Protein: 11.3 %4.3 g
Kulhydrat: 4.9 %1.9 g
Fedt: 83.8 %14.7 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;