HjemOpskrifterBouillabaisse

Bouillabaisse

Måltidstype:
Forret
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
Ingredienser
  • 1 stort løg
  • 2 porrer
  • 1 lille bladselleri
  • 1 fennikel
  • 2 fed hvidløg
  • 500 g friske blåmuslinger i skal
  • 400 g blandet fisk: evt. torsk, fjæsing, havkat og bromse - Du kan altid bede din MENY fiskeafdeling om at ordne fisken for dig
  • 1 dl jomfruolivenolie
  • 2 spsk Mutti koncentreret tomatpuré
  • 3 dl hvidvin
  • 0.5 dl pastise
  • 1 dåse Mutti Pulpa hakket tomat
  • 3 glas skaldyrsfond fra REDUCED
  • 1 knivspids safran
  • 1 knivspids piment d’Espalette
  • salt
  • 1 stor kogt bagekartoffel skåret i små tern
  • 1 bundt hakket kruspersille evt. en potte fra Grøn Balance
  • 1 rustiks italiensk brød evt. fra Il Fornaio

Sådan gør du

Fremgangsmåde
  • 1.
    Skær grøntsagerne og hvidløg i små stykker.

  • 2.
    Blåmuslingerne renses under koldt vand og eventuelt “skæg” og urenheder fjernes.

  • 3.
    Hvis de ikke lukker sig, eller hvis skallen er gået i stykker skal de kasseres.

  • 4.
    Fisken skæres i mindre kvadrater.

  • 5.
    I en stor gryde kommes olivenolie, og denne varmes op, til den lige akkurat starter med at ryge lidt – så skal grøntsagerne på og ristes godt af, så de afgiver masser af smag.

  • 6.
    Dernæst kommes tomatpuréen på, og elementerne karamelliseres.

  • 7.
    Nu tilsættes hvidvin og Pastis og disse koges op, hvorefter Mutti’s Pulpa og skaldyrsfonden kommes på.

  • 8.
    Lad suppen koge 10 minutter, før den smages til med safran, piment d’espalette og salt.

  • 9.
    Kom nu kartoffeltern og fiskestykker i suppen, og lad suppen simre, til disse er varme.

  • 10.
    Bouillabaissen er næsten færdig.

  • 11.
    Blåmuslingerne tilsættes suppen og dampes deri, til de alle åbner sig og har en mellemfast konsistens.

  • 12.
    Anret suppen i en stor skål og drys med persille.

  • 13.
    Jeg foreslår at spise et brød fra Il Fornaio og evt. rouille til.

  • 14.
    Velbekomme.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
9902 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
234 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 1.1 g
Protein: 29.1 %4.0 g
Kulhydrat: 21.4 %2.9 g
Fedt: 40.9 %2.6 g
Alkohol: 8.6 %0.7 g
;