400 g blandet fisk: evt. torsk, fjæsing, havkat og bromse - Du kan altid bede din MENY fiskeafdeling om at ordne fisken for dig
1 dl jomfruolivenolie
2 spsk Mutti koncentreret tomatpuré
3 dl hvidvin
0.5 dl pastise
1 dåse Mutti Pulpa hakket tomat
3 glas skaldyrsfond fra REDUCED
1 knivspids safran
1 knivspids piment d’Espalette
salt
1 stor kogt bagekartoffel skåret i små tern
1 bundt hakket kruspersille evt. en potte fra Grøn Balance
1 rustiks italiensk brød evt. fra Il Fornaio
Sådan gør du
Fremgangsmåde
1.
Skær grøntsagerne og hvidløg i små stykker.
2.
Blåmuslingerne renses under koldt vand og eventuelt “skæg” og urenheder fjernes.
3.
Hvis de ikke lukker sig, eller hvis skallen er gået i stykker skal de kasseres.
4.
Fisken skæres i mindre kvadrater.
5.
I en stor gryde kommes olivenolie, og denne varmes op, til den lige akkurat starter med at ryge lidt – så skal grøntsagerne på og ristes godt af, så de afgiver masser af smag.
6.
Dernæst kommes tomatpuréen på, og elementerne karamelliseres.
7.
Nu tilsættes hvidvin og Pastis og disse koges op, hvorefter Mutti’s Pulpa og skaldyrsfonden kommes på.
8.
Lad suppen koge 10 minutter, før den smages til med safran, piment d’espalette og salt.
9.
Kom nu kartoffeltern og fiskestykker i suppen, og lad suppen simre, til disse er varme.
10.
Bouillabaissen er næsten færdig.
11.
Blåmuslingerne tilsættes suppen og dampes deri, til de alle åbner sig og har en mellemfast konsistens.
12.
Anret suppen i en stor skål og drys med persille.
13.
Jeg foreslår at spise et brød fra Il Fornaio og evt. rouille til.