HjemOpskrifterBorsjtj – ukrainsk rødbedesuppe

Borsjtj – ukrainsk rødbedesuppe

Måltidstype:
Forret
Samlet tid:
120+ min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 2 laurbærblade
  • 2 kraftben
  • 600 g kalvebove eller kalvespidsbryst
  • 3 kviste frisk timian
  • 2.5 liter vand
  • 1 løg
  • 2 gulerødder
  • 2 stilke bladselleri
  • 200 g hvidkål
  • 250 g kartofler
  • 400 g rødbeder
  • 150 g bacontern
  • 1 knivspids salt og peber
  • 3 spsk koncentreret tomatpuré
  • 3 spsk rødvinseddike
  • 1 bundt frisk dild
  • 1 fed hvidløg
Tilbehør:
  • økologisk creme fraiche 9%
  • brød

Sådan gør du

  • 1.
    Skær kødet i tern på ca. 2 cm.

  • 2.
    Kom kød og suppeben i en gryde sammen med laurbærblade, timian og vand.

  • 3.
    Lad det simre i 1½-2 timer, til kødet er mørt.

  • 4.
    Skum suppen af undervejs.

  • 5.
    Sigt suppen, og sæt kødet til side.

  • 6.
    Skær løg i tynde strimler, og skær gulerødder og bladselleri i tynde skiver.

  • 7.
    Snit kålen i grove strimler.

  • 8.
    Skræl kartofler og rødbeder, og skær dem i grove tern.

  • 9.
    Steg bacon i en gryde.

  • 10.
    Tag det færdige bacon op, kom løg, gulerødder og bladselleri i gryden, og steg det i baconfedtet et par minutter.

  • 11.
    Tilsæt tomatpuré, og steg videre et par minutter.

  • 12.
    Kom kød og bacon tilbage i gryden.

  • 13.
    Hæld suppen i, og tilsæt kål, kartofler, rødbeder og rødvinseddike.

  • 14.
    Krydr med salt og peber, og lad suppen simre i 30 min.

  • 15.
    Hak hvidløget fint, og dilden groft.

  • 16.
    Kom hvidløg i suppen sammen med det meste af dilden gem lidt til servering.

  • 17.
    Lad suppen koge færdig i 5 min.

  • 18.
    Servér med creme fraiche, ekstra dild og godt brød.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
7857 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
174 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 0.7 g
Protein: 35.3 %3.6 g
Kulhydrat: 25.9 %2.6 g
Fedt: 38.8 %1.8 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;