HjemOpskrifterBøf Stroganoff med kartoffelmos

Bøf Stroganoff med kartoffelmos

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
60-90 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 2 spsk rapsolie
  • 600 g okseklumper
  • 20 g smør
  • 2 spsk hvedemel
  • 100 g bacon
  • 250 g champignoner
  • 2 løg
  • 2 spsk tomatpuré
  • 1.5 spsk paprika
  • 3 dl oksebouillon
  • 2 dl piskefløde
  • salt og peber
Tilbehør
  • 1 kg bagekartoffel
  • 30 g smør
  • 0.5 dl sødmælk
  • 1 salt
  • 15 g bredbladet persille

Sådan gør du

  • 1.
    Varm gryden op til middel varme og steg bacon gyldent. Læg det til side.

  • 2.
    Skær champignoner i kvarte og steg dem gyldne i baconfedt.

  • 3.
    Tilsæt hakket løg og steg dem, til de er klare. Læg til side sammen med bacon.

  • 4.
    Skær okseklumpen i strimler og vend dem i hvedemel.

  • 5.
    Kom rapsolie i gryden og smelt smør heri. Brun herefter kødet godt af.

  • 6.
    Tilsæt paprika og lad det stege med i 2 minutter.

  • 7.
    Herefter tilsættes tomatpuré, som også ristes af i 2 minutter.

  • 8.
    Kom nu bacon, champignon og løg tilbage i gryden.

  • 9.
    Hæld oksebouillon og fløde på og lad det simre i ca. 1 time.

  • 10.
    Smag til med salt og friskkværnet peber.

  • 11.
    Imens laves kartoffelmosen. Skræl kartofler og kog dem møre.

  • 12.
    Pres dem gennem en kartoffelpresser og vend mosen sammen med smør og sødmælk.

  • 13.
    Smag til med salt.

  • 14.
    Server kartoffelmos med bøf stroganoff og drys med hakket persille.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
14447 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
506 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 1.2 g
Protein: 21 %6.2 g
Kulhydrat: 26.1 %7.8 g
Fedt: 52.9 %7.2 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;