HjemOpskrifterBoeuf Bourguignon

Boeuf Bourguignon

Måltidstype:
Hovedret
Arbejdstid:
90-120 min
Samlet tid:
90-120 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • salt og sort peber
  • 1 kg oksetykkam eller spidsbryst
  • 2 spsk hvedemel
  • 1 løg
  • 200 g gulerødder
  • 200 g persillerødder
  • 2 fed hvidløg
  • 2 spsk olivenolie
  • 150 g bacontern
  • 3 timianblade
  • 1 dl kruspersille + ekstra til pynt
  • 2 laurbærblade
  • 1 flaske rødvin
  • 150 g perleløg
  • 250 g champignoner
  • 1 spsk smør
  • Tilbehør: f.eks. kartoffelmos

Sådan gør du

  • 1.
    Skær kødet i tern på ca. 4 cm.

  • 2.
    Krydr med salt og peber, og vend med mel.

  • 3.
    Skær løg, gulerødder og persillerod i små tern, og skær hvidløg i tynde skiver.

  • 4.
    Varm olien i en gryde, og brun kødet ad to omgange.

  • 5.
    Tag det op af gryden, og kom bacon i.

  • 6.
    Steg et par minutter, og tilsæt så løg, gulerødder og persille.

  • 7.
    Steg i 5 min., til grøntsagerne begynder at tage farve, og tilsæt hvidløg.

  • 8.
    Bind timian, persille og laurbærblade sammen til en lille buket, og kom den i gryden sammen med kødet.

  • 9.
    Hæld vin over, sænk varmen, og lad kødet simre i 1½ time, eller til det er mørt.

  • 10.
    Pil imens perleløgene.

  • 11.
    Det gøres nemmest ved at blanchere dem 1 minut, hvorefter skallen er nem at pille af.

  • 12.
    Du kan også bruge frosne perleløg.

  • 13.
    Skær champignon i tykke skiver.

  • 14.
    Smelt smørret i en pande, og svits svampene ved høj varme.

  • 15.
    Efter 5 min. tilsættes perleløgene, der steger med i 2 min.

  • 16.
    Sluk for varmen.

  • 17.
    Smag saucen til med salt.

  • 18.
    Hvis du synes, der er for meget væde, kan du lade retten koge lidt ind uden låg.

  • 19.
    Kom champignon og perleløg i gryden lige inden servering.

  • 20.
    Drys med lidt persille.

  • 21.
    Servér f.eks. med kartoffelmos.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
16113 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
558 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 0.9 g
Protein: 24.5 %8.0 g
Kulhydrat: 9.2 %3.0 g
Fedt: 51.2 %7.7 g
Alkohol: 15.1 %2.8 g
;