HjemOpskrifterBøf i salat med ristede kartofler

Bøf i salat med ristede kartofler

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 600 g små kartofler
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 tsk salt
  • 4 oksebøffer
  • salt & sort peber
  • mayonnaise
  • 1 håndfuld friske krydderurt
  • 1 icebergsalat
  • 2 rødløg
  • 4 tomater
  • 1 agurk

SÅDAN GØR DU

  • 1.
    Tænd ovnen på 225 grader.

  • 2.
    Skrub kartoflerne, tør dem godt og vend med olien.

  • 3.
    Fordel kartoflerne i et ovnfast fad, drys med salt og steg dem i ovnen i ca. 25 minutter.

  • 4.
    Steg bøfferne på en grillpande i ca. 3 minutter på hver side.

  • 5.
    Krydr med salt og peber.

  • 6.
    Lad bøfferne hvile, mens det øvrige tilberedes.

  • 7.
    Rør mayonnaise med cremefraiche og hakkede krydderurter.

  • 8.
    Smag til med salt og peber.

  • 9.
    Skyl salaten og slyng den tør.

  • 10.
    Skær løgene i tynde skiver.

  • 11.
    Skær tomater i både og agurk i skiver.

  • 12.
    Anret salaten på et fad med løg, tomater og agurk.

  • 13.
    Skær bøfferne i skiver og fordel over salaten, sammen med kartoflerne.

  • 14.
    Dryp urtemayonnaise over og krydr med salt og peber.

  • 15.
    Tip Bøfferne kan erstattes af stegt kyllingebryst.

  • 16.
    Opskrifter og styling Lone Kjær, Foto Henrik Freek.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
6024 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
243 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 0.6 g
Protein: 37.2 %5.3 g
Kulhydrat: 41.1 %5.9 g
Fedt: 21.7 %1.4 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;