Bøf i salat med ristede kartofler

fork and spoon
Hovedret
clock
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer

600 g små kartofler
1 spsk olivenolie
1 tsk fint salt
4 oksebøffer
Salt og peber
Urtemayonnaise
½ dl mayonnaise
½ dl creme fraiche
1 lille håndfuld friske krydderurter fx estragon, kruspersille, bredbladet persille eller basilikum
Salt og peber
1 iceberg, romainesalat eller krølsalat
2 rødløg
4 tomater
1 agurk

Sådan gør du

Tænd ovnen på 225 grader.
Skrub kartoflerne, tør dem godt og vend med olien. Fordel kartoflerne i et ovnfast fad, drys med salt og steg dem i ovnen i ca. 25 minutter.

Steg bøfferne på en grillpande i ca. 3 minutter på hver side. Krydr med salt og peber. Lad bøfferne hvile, mens det øvrige tilberedes.

Rør mayonnaise med cremefraiche og hakkede krydderurter. Smag til med salt og peber.

Skyl salaten og slyng den tør. Skær løgene i tynde skiver. Skær tomater i både og agurk i skiver.

Anret salaten på et fad med løg, tomater og agurk. Skær bøfferne i skiver og fordel over salaten, sammen med kartoflerne. Dryp urtemayonnaise over og krydr med salt og peber.

Tip
Bøfferne kan erstattes af stegt kyllingebryst.

Opskrifter og styling Lone Kjær, Foto Henrik Freek