HjemOpskrifterBøf bearnaise

Bøf bearnaise

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
0-30 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
bearnaise:
  • 250 g smør
  • 2 æggeblommer
  • 2 spsk vand
  • 2 spsk hvidvinseddike
  • 2 spsk finthakket skalotteløg
  • 1 dl estragonblade
    bøf:
    • 4 bøffer af oksemørbrad (200 g)
    • salt og sort peber
    • 2 fed hvidløg
    • 1 g smør
    • 2 spsk olivenolie
    • 1 rosmarinkvist

    SÅDAN GØR DU

    • 1.
      Smelt smørret i en lille gryde uden det bruner.

    • 2.
      Kom æggeblommer i en anden gryde sammen med vand og eddike.

    • 3.
      Pisk det sammen over lav varme (brug evt. vandbad), til det skummer.

    • 4.
      Tilsæt så det lune smør lidt ad gangen, mens der fortsat piskes.

    • 5.
      Pas på det ikke bliver for varmt, da saucen så vil skille.

    • 6.
      Når alt smørret er tilsat, kommes løg og hakket estragon i og der smages til med salt og peber.

    • 7.
      Krydr kødet med salt og peber.

    • 8.
      Knus hvidløgene let.

    • 9.
      Smelt smør og olie i en pande, tilsæt hvidløg og rosmarin og steg bøfferne ved middelhøj varme i 2 min. på hver side.

    • 10.
      Vend igen og giv bøfferne 1 min. på hver side.

    • 11.
      Dette gør, at varmen spreder sig langsomt, og du får en jævn stegning.

    • 12.
      Lad kødet trække 5 min. før det serveres.

    • 13.
      Server med f.eks. pommes frites eller nye kogte kartofler.

    Næringsindhold:
    Energiindhold for hele retten:
    9555 kj / kcal
    Næringsindhold pr. 100g
    2202 kj / 0 kcal
    Energifordeling
    ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
    Fiber: 0.3 g
    Protein: 1.4 %1.8 g
    Kulhydrat: 1.5 %1.9 g
    Fedt: 97.1 %57.8 g
    Alkohol: 0 %0.0 g
    ;