Bøf bearnaise

fork and spoon
Hovedret
clock
0-30 min
Bøf bearnaise
Del med en ven

Ingredienser

4 personer

Bearnaise:

250 g smør

2 æggeblommer

2 spsk. vand

2 spsk. hvidvinseddike

2 spsk. finthakket skalotteløg

1 lille håndfuld frisk estragon

 

Bøf:

4 bøffer af oksemørbrad à 200 g

Salt og sort peber

2 fed hvidløg

1 spsk. smør

2 spsk. olivenolie

1 kvist rosmarin

Sådan gør du

[UDARBEJDET AF JACOB FRA MASTERCHEF 2019]

Smelt smørret i en lille gryde uden det bruner. Kom æggeblommer i en anden gryde sammen med vand og eddike. Pisk det sammen over lav varme (brug evt. vandbad), til det skummer. Tilsæt så det lune smør lidt ad gangen, mens der fortsat piskes. Pas på det ikke bliver for varmt, da saucen så vil skille. Når alt smørret er tilsat, kommes løg og hakket estragon i og der smages til med salt og peber.

Krydr kødet med salt og peber. Knus hvidløgene let. Smelt smør og olie i en pande, tilsæt hvidløg og rosmarin og steg bøfferne ved middelhøj varme i 2 min. på hver side. Vend igen og giv bøfferne 1 min. på hver side. Dette gør, at varmen spreder sig langsomt, og du får en jævn stegning. Lad kødet trække 5 min. før det serveres.

Server med f.eks. pommes frites eller nye kogte kartofler.

 

Energi pr. person: 3246KJ/776Kcal.

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 14,4 g.
Kulhydrat: 1,2 g.
Fedt: 22,7 g.