HjemOpskrifterBøf bearnaise

Bøf bearnaise

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
0-30 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
bearnaise:
  • 265 g smør
  • 2 æggeblommer
  • 2 spsk vand
  • 2 spsk hvidvinseddike
  • 2 spsk finthakket skalotteløg
  • 1 dl frisk estragon
bøf:
  • 4 bøffer af oksemørbrad (200 g)
  • salt og sort peber
  • 2 fed hvidløg
  • 265 g smør
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 frisk rosmarinkvist

SÅDAN GØR DU

  • 1.
    Smelt smørret i en lille gryde uden det bruner.

  • 2.
    Kom æggeblommer i en anden gryde sammen med vand og eddike.

  • 3.
    Pisk det sammen over lav varme (brug evt. vandbad), til det skummer.

  • 4.
    Tilsæt så det lune smør lidt ad gangen, mens der fortsat piskes.

  • 5.
    Pas på det ikke bliver for varmt, da saucen så vil skille.

  • 6.
    Når alt smørret er tilsat, kommes løg og hakket estragon i og der smages til med salt og peber.

  • 7.
    Krydr kødet med salt og peber.

  • 8.
    Knus hvidløgene let.

  • 9.
    Smelt smør og olie i en pande, tilsæt hvidløg og rosmarin og steg bøfferne ved middelhøj varme i 2 min. på hver side.

  • 10.
    Vend igen og giv bøfferne 1 min. på hver side.

  • 11.
    Dette gør, at varmen spreder sig langsomt, og du får en jævn stegning.

  • 12.
    Lad kødet trække 5 min. før det serveres.

  • 13.
    Server med f.eks. pommes frites eller nye kogte kartofler.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
9589 kj / 2292 kcal
Næringsindhold pr. 100g
2199 kj / 526 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 0.3 g
Protein: 1.4 %1.8 g
Kulhydrat: 1.3 %1.7 g
Fedt: 97.3 %57.8 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;