HjemOpskrifterBlommemarmelade

Blommemarmelade

Måltidstype:
Dessert
Samlet tid:
0-30 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 500 g blommer
  • 0.5 vaniljestang
  • 175 g Dansukker syltesukker

Sådan gør du

  • 1.
    Flæk vaniljestangen, skrab vaniljekornene ud og bland disse med lidt af syltesukkeret.

  • 2.
    Kom derefter det hele ned i en gryde samme med de udskårne blommer og bring dette i kog.

  • 3.
    Lad det koge ved jævn varme i 15-20 minutter.

  • 4.
    Skum evt. af med en hulske inden gryden tages af varmen.

  • 5.
    Når marmeladen er kølet lidt ned, hældes den på et skoldet glas.

  • 6.
    Husk at lukke låget, så det slutter tæt, inden glasset stilles til opbevaring i køleskabet.

  • 7.
    TIP! Hvis frugten flyder ovenpå, kan det skyldes for kort kogetid.

  • 8.
    Lad det varme syltetøj køle af i gryden i 15 minutter og rør rundt engang imellem, så frugten fordeler sig jævnt.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
3873 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
571 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 1.3 g
Protein: 1.1 %0.4 g
Kulhydrat: 98.9 %33.2 g
Fedt: 0 %0.0 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;