Blomkålsuppe med karry og kokos

fork and spoon
Hovedret
clock
0-30 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer

1 blomkål
1 løg
1 spsk. vindruekerneolie
2 tsk. karrypulver
1 l vand eller grøntsagsbouillon
1 dåse kokosmælk
Salt
2 spsk. kokoschips eller kokosmel
2 spsk. græskarkerner
40 g mandler
2 spsk. soja

Sådan gør du

Del blomkålen i buketter og skær stokken i grove stykker. Skær løg i både. Varm olien i en gryde og steg løg og blomkål i 5 minutter ved middel varme. Tilsæt karry og rist det et minut før vand eller bouillon tilsættes. Lad suppen småkoge i 15 minutter. Tilsæt så kokosmælk og blend med en stavblender til suppen er cremet. Smag til med salt.
Kom kokoschips i en pande sammen med græskarkerner og grofthakkede mandler. Tilsæt soja og vend det sammen over middel varme til sojaen er kogt ind. Kan pakkes i en bøtte for sig og drysses på suppen, når den spises.

Energi pr. person:
1228 kJ (293  kcal)

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 1,7 g
Kulhydrat: 3 g
Fedt: 5 g