HjemOpskrifterBlødende chokoladekage med nutella og kaffe

Blødende chokoladekage med nutella og kaffe

Måltidstype:
Brød og kager
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

6 personer
  • 100 g smør
  • 100 g mørk chokolade (ca. 70% kakao)
  • 150 g sukker
  • 0.5 dl meget stærk kaffe
  • 80 g nutella
  • 1.5 tsk vaniljesukker
  • 3 æg
  • 100 g hvedemel
Pynt
  • flormelis
  • hakkede saltet pistacienøddekerne

SÅDAN GØR DU

  • 1.
    Smelt smør og grofthakket chokolade under omrøring over et vandbad.

  • 2.
    Pisk sukker, kaffe, nutella, vaniljepulver og æg sammen.

  • 3.
    Vend blandingen sammen med det smeltede chokolade og smør.

  • 4.
    Vend melet i blandingen og fordel dejen (ca. 1 dl.) i 6 smurte skåle/kopper og sæt dem på frost i minimum 2 timer.

  • 5.
    Forvarm ovnen til 200°C.

  • 6.
    Bag kagerne i ca. 30 minutter i midten af ovnen til overfladen og kanten på kagerne føles lidt fast.

  • 7.
    Lad kagerne køle lidt af.

  • 8.
    Drys med flormelis og hakkede pistacienødder og server straks.

  • 9.
    Serveringstip: Kagerne kan med fordel laves dagen før og smager lækkert med vaniljeis.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
10889 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
1471 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 0.6 g
Protein: 5.5 %4.8 g
Kulhydrat: 48.2 %41.7 g
Fedt: 46.3 %18.4 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;