Blødende chokoladekage med nutella og kaffe

fork and spoon
Brød og kager
clock
30-60 min
Blødende chokoladekage
Del med en ven

Ingredienser

6 personer

100 g smør

100 g mørk chokolade 70%

150 g sukker

½ dl meget stærk kaffe

80 g nutella

1/2 tsk vaniljepulver

3 æg

100 g hvedemel

 

Pynt: Flormelis og hakkede pistacienødder

Sådan gør du

Smelt smør og grofthakket chokolade under omrøring over et vandbad. Pisk sukker, kaffe, nutella, vaniljepulver og æg sammen. Vend blandingen sammen med det smeltede chokolade og smør. Vend melet i blandingen og fordel dejen (ca. 1 dl.) i 6 smurte skåle/kopper og sæt dem på frost i minimum 2 timer. Forvarm ovnen til 200°C. Bag kagerne i ca. 30 minutter i midten af ovnen til overfladen og kanten på kagerne føles lidt fast. Lad kagerne køle lidt af. Drys med flormelis og hakkede pistacienødder og server straks.

Serveringstip: Kagerne kan med fordel laves dagen før og smager lækkert med vaniljeis.

 

Energi pr. stk.:  2009 kJ /478 kcal.

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 6,0 g.
Fedt: 24 g.
Kulhydrat: 42,5 g.