HjemOpskrifterBlåbærkage med citron

Blåbærkage med citron

Måltidstype:
Brød og kager
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

8 personer
  • 2 æg
  • 300 g sukker
  • 1 tsk vaniljesukker
  • revet skal af 1 citron (usprøjtet)
  • 1 dl mælk
  • 150 g græsk yoghurt
  • 175 g smeltet smør + ekstra til formen
  • 350 g hvedemel
  • 1.5 tsk bagepulver
  • 200 g blåbær
  • glasur af 100 g flormelis og 2 spsk citronsaft

SÅDAN GØR DU

  • 1.
    Pisk æg og sukker, vaniljesukker og citronskal skummende og lyst.

  • 2.
    Tilsæt mælk, yoghurt og smør og rør mel og bagepulver i.

  • 3.
    Vend forsigtigt blåbærrene i uden at de brister.

  • 4.
    Kom dejen i en smurt form – enten en ringform eller en springform på ca. ø24 cm.

  • 5.
    Bages i 45-50 min ved 180°C.

  • 6.
    Lad kagen køle af.

  • 7.
    Vend den ud af formen og pynt den med glasur rørt af flormelis og citronsaft.

  • 8.
    Holdbarhed: 2-3 dage i lufttæt beholder.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
19279 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
1195 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 1.3 g
Protein: 4.9 %3.4 g
Kulhydrat: 61 %42.9 g
Fedt: 34.1 %11.0 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;