Blåbærkage med citron

fork and spoon
Brød og kager
clock
30-60 min
Blåbærkage med citron
Del med en ven

Ingredienser

8 personer

2 æg

300 g sukker

1 tsk vaniljesukker

Revet skal af 1 økocitron

1 dl mælk

150 g græsk yoghurt 10%

175 g smeltet smør + ekstra til formen

350 g hvedemel

1½ tsk bagepulver

200 g blåbær

Glasur af 100 g flormelis og 2 spsk citronsaft

Sådan gør du

Pisk æg og sukker, vaniljesukker og citronskal skummende og lyst. Tilsæt mælk, yoghurt og smør og rør mel og bagepulver i. Vend forsigtigt blåbærrene i uden at de brister. Kom dejen i en smurt form – enten en ringform eller en springform på ca. ø24 cm. Bages i 45-50 min ved 180°C. Lad kagen køle af. Vend den ud af formen og pynt den med glasur rørt af flormelis og citronsaft. Holdbarhed: 2-3 dage i lufttæt beholder.

 

Energi pr. person: 2417KJ/577Kcal.

Næringsindhold pr. 100 g:

Protein: 4 g.

Kulhydrat: 46,8 g.

Fedt: 11,7g.