HjemOpskrifterBeef Wellington med svampesauce og blåbærsalat

Beef Wellington med svampesauce og blåbærsalat

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
90-120 min
Del med en ven

Ingredienser

6 personer
  • 20 g smør
  • 700 g oksemørbrad af midterstykket
  • 1 spsk olivenolie
  • salt og sort peber
  • 2 spsk sød fransk sennep
  • 400 g champignoner
  • 1 fed hvidløg
  • 2 spsk frisk timian
  • 8 skiver serrano skinker
  • 250 g butterdej
  • 1 æg
svampesause:
  • 25 g smør
  • 500 g svampe mix
  • 1 skalotteløg
  • 3 dl oksebouillon
  • 3 timianblade
  • 2.5 dl fløde
  • evt: saucejævner
  • evt: kulør
blåbærsalat:
  • 4 hjertesalat
  • 2 æbler
  • 100 g mandler
  • 300 g blåbær
  • 4 spsk olivenolie
  • 3 spsk hvid balsamicoeddike
  • salt og friskkværnet peber
tilbehør:
  • kartoffel

Sådan gør du

  • 1.
    Tag mørbraden ud af køleskabet og lad den ligge, til den når stuetemperatur.

  • 2.
    Varm en pande op med smør og olivenolie og brun mørbraden af på alle sider.

  • 3.
    Krydr med salt og peber.

  • 4.
    Smør mørbrad med sød sennep.

  • 5.
    Rengør champignonerne og skær dem i mindre stykker.

  • 6.
    Kom dem i en foodprocessor med hvidløg og timian, og blend til den har en pestokonsistens.

  • 7.
    Varm en pande op og kom svampene fra foodprocessoren på panden.

  • 8.
    Sauter, til vandet er fordampet.

  • 9.
    Lad det køle af.

  • 10.
    Bred 2 stykker husholdningsfilm ud på køkkenbordet til en kvadrat.

  • 11.
    Læg skiver af serranoskinke på filmen.

  • 12.
    Skiverne må gerne overlappe hinanden.

  • 13.
    Smør svampeblandingen ud på skinken og læg mørbradstykket på.

  • 14.
    Rul serranoskinke og svampeblandingen omkring mørbraden med filmen.

  • 15.
    Rul mere film omkring, så det bliver en stram pakke.

  • 16.
    Sæt pakken i køleskabet i 45 minutter.

  • 17.
    Rul den kolde butterdej ud, og pak kødet ud af husholdningsfilmen.

  • 18.
    Del butterdejen i to stykker à 1/3 og 2/3, og læg mørbradstykket på det mindste stykke butterdej.

  • 19.
    Pensl kanten med et sammenpisket æg.

  • 20.
    Brug det store stykke butterdej som låg og skær evt. overskydende butterdej fra.

  • 21.
    Pres kanten sammen med en gaffel.

  • 22.
    Rids butterdejen med en skarp kniv for at lave et mønster på toppen.

  • 23.
    Pensl med resten af det sammenpiskede æg.

  • 24.
    Sæt et stegetermometer i midten af stegen, og bag den ved 200°C almindelig ovn, til kernetemperaturen er 54°C (ca. 25 minutter).

  • 25.
    Lad den hvile i 10-15 minutter inden udskæring.

  • 26.
    Gå videre til svampesaucen.

  • 27.
    Varm en sauterpande op med smør.

  • 28.
    Rengør og riv svampene i mindre stykker.

  • 29.
    Skær skalotteløg i tern.

  • 30.
    Sauter skalotteløg og svampe på panden, til de er gyldne.

  • 31.
    Tilsæt oksebouillon, timian og fløde.

  • 32.
    Lad det koge ned i ca. 5 minutter.

  • 33.
    Hvis konsistensen er for tynd, så jævn med lys saucejævner.

  • 34.
    Smag til med salt og peber og tilsæt evt. kulør for ekstra farve.

  • 35.
    Skær hjertesalat i strimler og æbler i tern.

  • 36.
    Vend salat og æbler med mandler og blåbær.

  • 37.
    Dryp med olivenolie og lys balsamicoeddike.

  • 38.
    Krydr med salt og peber.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
30411 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
734 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 2.0 g
Protein: 17.2 %7.4 g
Kulhydrat: 28.9 %12.5 g
Fedt: 53.9 %10.7 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;