Beef Wellington med svampesauce og blåbærsalat

fork and spoon
Hovedret
clock
120+ min
Beef Wellington med svampesauce og blåbærsalat
Del med en ven

Ingredienser

6 personer

700 g oksemørbrad af midterstykket

20 g smør

1 spsk olivenolie

Salt og peber

2 spsk sød sennep

400 g champignoner

1 fed hvidløg

2 spsk frisk timian

8 skiver serranoskinke

250 g butterdej i rulle

1 æg

 

Svampesauce:

25 g smør

500 g svampemix

1 skalotteløg

3 dl oksebouillon

3 kviste frisk timian

2½ dl fløde

Evt lys jævner

Evt kulør

 

Blåbærsalat:

4 stk hjertesalat

2 æbler

100 g mandler

300 g blåbær

4 spsk olivenolie

3 spsk lys balsamicoeddike

Salt og kværnet peber

 

Tilbehør:

Råstegte kartofler eller kogte nye kartofler

Sådan gør du

Tag mørbraden ud af køleskabet og lad den ligge, til den når stuetemperatur. Varm en pande op med smør og olivenolie og brun mørbraden af på alle sider. Krydr med salt og peber. Smør mørbrad med sød sennep.

Rengør champignonerne og skær dem i mindre stykker. Kom dem i en foodprocessor med hvidløg og timian, og blend til den har en pestokonsistens. Varm en pande op og kom svampene fra foodprocessoren på panden. Sauter, til vandet er fordampet. Lad det køle af. Bred 2 stykker husholdningsfilm ud på køkkenbordet til en kvadrat. Læg skiver af serranoskinke på filmen. Skiverne må gerne overlappe hinanden. Smør svampeblandingen ud på skinken og læg mørbradstykket på. Rul serranoskinke og svampeblandingen omkring mørbraden med filmen. Rul mere film omkring, så det bliver en stram pakke. Sæt pakken i køleskabet i 45 minutter.

Rul den kolde butterdej ud, og pak kødet ud af husholdningsfilmen. Del butterdejen i to stykker à 1/3 og 2/3, og læg mørbradstykket på det mindste stykke butterdej. Pensl kanten med et sammenpisket æg. Brug det store stykke butterdej som låg og skær evt. overskydende butterdej fra. Pres kanten sammen med en gaffel. Rids butterdejen med en skarp kniv for at lave et mønster på toppen. Pensl med resten af det sammenpiskede æg. Sæt et stegetermometer i midten af stegen, og bag den ved 200°C almindelig ovn, til kernetemperaturen er 54°C (ca. 25 minutter). Lad den hvile i 10-15 minutter inden udskæring.

Gå videre til svampesaucen. Varm en sauterpande op med smør. Rengør og riv svampene i mindre stykker. Skær skalotteløg i tern. Sauter skalotteløg og svampe på panden, til de er gyldne. Tilsæt oksebouillon, timian og fløde. Lad det koge ned i ca. 5 minutter. Hvis konsistensen er for tynd, så jævn med lys saucejævner. Smag til med salt og peber og tilsæt evt. kulør for ekstra farve.

Skær hjertesalat i strimler og æbler i tern. Vend salat og æbler med mandler og blåbær. Dryp med olivenolie og lys balsamicoeddike. Krydr med salt og peber.

 

Energi pr. person: 3584 kJ / 853 kcal

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 7,5 g
Fedt: 11,5 g
Kulhydrat: 7,0 g