Meny.dk
KØB VIN
search
Find butik
LOG IND
UGENS AVIS
MENY Vin
Opskrifter
Fordelsapp
Mad ud af huset
Mest solgte
Nytårsmenu
Julefrokost
Mortens aften and
Inspiration
Find butik og bestil her
Magasinet SPISETID
Vi tilbyder
Højtider og opskrifter
Påske-opskrifter
Feriehygge
Halloween
julebag
Ferieaktiviteter
Grill opskrifter
Fødselsdags-opskrifter
Julekager og konfekt
Specialkost
Glutenfri
Veganske og vegetarprodukter i MENY
Laktosefri
Danmarks Madmarked
Øl, vin og spiritus
Frugt og grønt
Slagter
Mejeri
Økologi
Baby
Ansvarlighed
Klimakærlig mad
22 Klimatips
Vi holder af klimaet
Hjem
Opskrifter
Beef Wellington med svampesauce og blåbærsalat
Beef Wellington med svampesauce og blåbærsalat
Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
90-120 min
Del med en ven
facebook
linkedin
twitter
pinterest
email
Print Opskrift
Ingredienser
6 personer
45 g smør
700 g oksemørbrad af midterstykket
5 spsk olivenolie
salt og sort peber
2 spsk sød fransk sennep
400 g champignoner
1 fed hvidløg
2 spsk frisk timian
8 skiver serrano skinke
250 g butterdej
1 æg
svampesause:
45 g smør
500 g svampe mix
1 skalotteløg
3 dl oksebouillon
3 friske timiankviste
2½ dl fløde
evt: lys saucejævner
evt: kulør
blåbærsalat:
4 hjertesalat
2 æbler
100 g mandler
300 g blåbær
5 spsk olivenolie
3 spsk hvid balsamicoeddike
salt og friskkværnet peber
tilbehør:
kartofler
SÅDAN GØR DU
1.
Tag mørbraden ud af køleskabet og lad den ligge, til den når stuetemperatur.
2.
Varm en pande op med smør og olivenolie og brun mørbraden af på alle sider.
3.
Krydr med salt og peber.
4.
Smør mørbrad med sød sennep.
5.
Rengør champignonerne og skær dem i mindre stykker.
6.
Kom dem i en foodprocessor med hvidløg og timian, og blend til den har en pestokonsistens.
7.
Varm en pande op og kom svampene fra foodprocessoren på panden.
8.
Sauter, til vandet er fordampet.
9.
Lad det køle af.
10.
Bred 2 stykker husholdningsfilm ud på køkkenbordet til en kvadrat.
11.
Læg skiver af serranoskinke på filmen.
12.
Skiverne må gerne overlappe hinanden.
13.
Smør svampeblandingen ud på skinken og læg mørbradstykket på.
14.
Rul serranoskinke og svampeblandingen omkring mørbraden med filmen.
15.
Rul mere film omkring, så det bliver en stram pakke.
16.
Sæt pakken i køleskabet i 45 minutter.
17.
Rul den kolde butterdej ud, og pak kødet ud af husholdningsfilmen.
18.
Del butterdejen i to stykker à 1/3 og 2/3, og læg mørbradstykket på det mindste stykke butterdej.
19.
Pensl kanten med et sammenpisket æg.
20.
Brug det store stykke butterdej som låg og skær evt. overskydende butterdej fra.
21.
Pres kanten sammen med en gaffel.
22.
Rids butterdejen med en skarp kniv for at lave et mønster på toppen.
23.
Pensl med resten af det sammenpiskede æg.
24.
Sæt et stegetermometer i midten af stegen, og bag den ved 200°C almindelig ovn, til kernetemperaturen er 54°C (ca. 25 minutter).
25.
Lad den hvile i 10-15 minutter inden udskæring.
26.
Gå videre til svampesaucen.
27.
Varm en sauterpande op med smør.
28.
Rengør og riv svampene i mindre stykker.
29.
Skær skalotteløg i tern.
30.
Sauter skalotteløg og svampe på panden, til de er gyldne.
31.
Tilsæt oksebouillon, timian og fløde.
32.
Lad det koge ned i ca. 5 minutter.
33.
Hvis konsistensen er for tynd, så jævn med lys saucejævner.
34.
Smag til med salt og peber og tilsæt evt. kulør for ekstra farve.
35.
Skær hjertesalat i strimler og æbler i tern.
36.
Vend salat og æbler med mandler og blåbær.
37.
Dryp med olivenolie og lys balsamicoeddike.
38.
Krydr med salt og peber.
Saucer
Salater
Hovedret
Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
18057 kj / 4316 kcal
Næringsindhold pr. 100g
435 kj / 104 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELING
NÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber:
1.4 g
Protein:
23.6 %
6.0 g
Kulhydrat:
19.2 %
4.9 g
Fedt:
57.2 %
6.7 g
Alkohol:
0 %
0.0 g
Om MENY
Kontakt os
Job i MENY
Om MENY
Kundeservice
Konkurrencer & Vilkår
Gavekort
Kundeinformation
Anmodning om indsigt
Persondata & Cookies
Genveje
Find butik
Fordelsapp
MENY Vin
Mad ud af huset
Tilmeld nyhedsbrev
Magasinet SPISETID
Ugens avis
Tilmeld ugens avis
Ikke modtaget ugens avisen?
Ugens avis
Afmeld ugens avis
Facebook
Youtube
Instagram
;