8 personer
1 nakkefilet ca. 2 kg
Barbequemarinade:
½ dl neutral olie
2 spsk. Worchestershire sauce
1 dl ketchup
2 spsk. sojasauce
2 spsk. æbleeddike
3 spsk. brun farin
2 tsk. hvidløgspulver
1 tsk. paprika, stødt
1 tsk. chili flager
Bland alle ingredienser sammen til barbecuemarinaden. Fordel 2/3 af marinaden på nakkefileten.
Kom den i en frysepose i køleskab over natten.
Tag nakkefileten ud af posen og kom den på en gasgrill ved 100 grader i 8-10 timer.
(Eller gasgrill ved 150 grader i 4- 4,5 timer). Pensles undervejs med resten af marinaden.
Lad nakkefileten trække i 20 minutter inden den rives fra hinanden med 2 gafler.
Server med valgfrit tilbehør f.eks. salat, grillede grøntsager, kartofler og burgerboller.
Energi pr. person: 2022 Kj/ 481 kcal.
Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 16 g.
Kulhydrat: 2 g.
Fedt: 13 g.