HjemOpskrifterBao med asiatisk pulled pork

Bao med asiatisk pulled pork

Måltidstype:
Snacks
Samlet tid:
120+ min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 800 g grisenakkefileter
  • 25 g frisk ingefær
  • 2 citrongræs
  • 1 fed hvidløg
  • 2 spsk fiskesauce
  • 4 spsk sojasauce
  • 1 spsk brun farin
  • 1 friskpresset limesaft (fra 1 lime)
  • 2 hjertesalat
  • 2 gulerødder
  • 0.5 agurk
  • 1 bundt frisk mynte
  • 1 bundt frisk koriander
Bao
  • 1.5 dl vand lunkent
  • 1 spsk solsikkeolie
  • 20 g gær
  • 1 spsk sukker
  • 2 tsk bagepulver
  • 275 g hvedemel

Sådan gør du

  • 1.
    Skær kødet i grove tern på ca. 5 cm bredde.

  • 2.
    Skræl ingefæren, og riv den fint.

  • 3.
    Skær den øverste halvdel af citrongræsset væk, og pil de ydre blade af.

  • 4.
    Hak den inderste del fint.

  • 5.
    Knus eller hak hvidløget.

  • 6.
    Rør fishsauce, sojasauce og brun farin sammen med limesaft, og kom citrongræs, ingefær og hvidløg i.

  • 7.
    Vend marinaden i kødet, og kom det i en stegeso eller gryde med låg, som kan tåle ovn.

  • 8.
    Lad kødet stege i ovnen ved 200 °C i 2 timer, til det er helt mørt.

  • 9.
    Brug to gafler til at trevle det i stykker.

  • 10.
    Snit salaten fint.

  • 11.
    Skær gulerødder og agurk i tynde strimler.

  • 12.
    Servér kødet i de varme bao sammen med salat, gulerod, agurk og krydderurter.

  • 13.
    Tilføj evt. sriracha chilisauce.

Bao
  • 1.
    Bland vand med 1 spsk. solsikkeolie, gær, sukker og bagepulver.

  • 2.
    Rør melet i, indtil dejen er klistret, men til at ælte.

  • 3.
    Ælt dejen godt sammen, til den slipper siden af skålen.

  • 4.
    Form dejen til en kugle, og lad den hæve i en skål dækket med et fugtigt viskestykke i 1½ time.

  • 5.
    Del dejen i 8 stykker, og form dem til kugler.

  • 6.
    Drys en smule mel på bordet, og brug en kagerulle til at rulle dejkuglerne ud til flade, let ovale cirkler med en tykkelse på ca. ½ cm.

  • 7.
    Pensl oversiden med et tyndt lag olie, og fold forsigtigt den ene ende over den anden, så brødene får den karakteristiske læbeform.

  • 8.
    Lad brødene efterhæve i 30 min.

  • 9.
    Sæt den nederste del af en stor bambus-dampkurv i en wok med 2 dl vand i bunden.

  • 10.
    Kom et stykke bagepapir i bunden af dampkurven.

  • 11.
    Når vandet koger, lægges 2-3 brød forsigtigt på bagepapiret, og låget kommes på.

  • 12.
    Damp brødene i 8-10 min.

  • 13.
    Vandet må ikke røre brødene.

  • 14.
    Tag dem op, og fortsæt med resten af brødene.

  • 15.
    Hvis du ikke har en dampkurv, kan du bruge en stor sigte, og dampe 1-2 brød ad gangen.

  • 16.
    Tip: Rester af kød, grøntsager og krydderurter kan vendes med risnudler, soja og limesaft til en lækker nudelsalat næste dag.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
18002 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
835 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 1.3 g
Protein: 20.7 %10.2 g
Kulhydrat: 39.7 %19.5 g
Fedt: 39.6 %8.9 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;