Meny.dk
KØB VIN
search
Find butik
LOG IND
UGENS AVIS
MENY Vin
Opskrifter
Fordelsapp
Mad ud af huset
Festbuffet
konfirmationsmenu
Find butik og bestil her
Prøv også disse
Julefrokost
Påskefrokost
Magasinet SPISETID
Vi tilbyder
Scan & Betal
Aarstiderne i MENY
Bestil hos Wolt
Danske Madskatte
Oles Gaard
Mejnerts Mølle
Rosborg Foods
Engdigegaard
Lindely Vin
Øllingegaard mejeri
Reduced saucer
Højer pølser
Danmarks Madmarked
Øl, vin og spiritus
Frugt og grønt
Slagter
Saft og juice
Økologi
Kaffe
Mejeri i MENY
Baby
Vin til maden
Specialkost
Glutenfri
Veganske og vegetarprodukter i MENY
Laktosefri
Krop i Balance
Højtider og opskrifter
Nytårsfesten
Julen
Madplaner med MENY
Salater
Påske-opskrifter
Feriehygge
Halloween
Jonathan Berntsen
Hjem
Opskrifter
Bao med asiatisk pulled pork
Bao med asiatisk pulled pork
Måltidstype:
Snacks
Samlet tid:
120+ min
Del med en ven
facebook
linkedin
twitter
pinterest
email
Print Opskrift
Ingredienser
4 personer
800 g grisenakkefileter
25 g frisk ingefær
2 citrongræs
1 fed hvidløg
2 spsk fiskesauce
4 spsk sojasauce
1 spsk brun farin
1 friskpresset limesaft (fra 1 lime)
2 hjertesalat
2 gulerødder
0.5 agurk
1 bundt frisk mynte
1 bundt frisk koriander
Bao
1.5 dl vand lunkent
1 spsk solsikkeolie
20 g gær
1 spsk sukker
2 tsk bagepulver
275 g hvedemel
Sådan gør du
1.
Skær kødet i grove tern på ca. 5 cm bredde.
2.
Skræl ingefæren, og riv den fint.
3.
Skær den øverste halvdel af citrongræsset væk, og pil de ydre blade af.
4.
Hak den inderste del fint.
5.
Knus eller hak hvidløget.
6.
Rør fishsauce, sojasauce og brun farin sammen med limesaft, og kom citrongræs, ingefær og hvidløg i.
7.
Vend marinaden i kødet, og kom det i en stegeso eller gryde med låg, som kan tåle ovn.
8.
Lad kødet stege i ovnen ved 200 °C i 2 timer, til det er helt mørt.
9.
Brug to gafler til at trevle det i stykker.
10.
Snit salaten fint.
11.
Skær gulerødder og agurk i tynde strimler.
12.
Servér kødet i de varme bao sammen med salat, gulerod, agurk og krydderurter.
13.
Tilføj evt. sriracha chilisauce.
Bao
1.
Bland vand med 1 spsk. solsikkeolie, gær, sukker og bagepulver.
2.
Rør melet i, indtil dejen er klistret, men til at ælte.
3.
Ælt dejen godt sammen, til den slipper siden af skålen.
4.
Form dejen til en kugle, og lad den hæve i en skål dækket med et fugtigt viskestykke i 1½ time.
5.
Del dejen i 8 stykker, og form dem til kugler.
6.
Drys en smule mel på bordet, og brug en kagerulle til at rulle dejkuglerne ud til flade, let ovale cirkler med en tykkelse på ca. ½ cm.
7.
Pensl oversiden med et tyndt lag olie, og fold forsigtigt den ene ende over den anden, så brødene får den karakteristiske læbeform.
8.
Lad brødene efterhæve i 30 min.
9.
Sæt den nederste del af en stor bambus-dampkurv i en wok med 2 dl vand i bunden.
10.
Kom et stykke bagepapir i bunden af dampkurven.
11.
Når vandet koger, lægges 2-3 brød forsigtigt på bagepapiret, og låget kommes på.
12.
Damp brødene i 8-10 min.
13.
Vandet må ikke røre brødene.
14.
Tag dem op, og fortsæt med resten af brødene.
15.
Hvis du ikke har en dampkurv, kan du bruge en stor sigte, og dampe 1-2 brød ad gangen.
16.
Tip: Rester af kød, grøntsager og krydderurter kan vendes med risnudler, soja og limesaft til en lækker nudelsalat næste dag.
Snacks
Frokost
Hovedret
SPISETID opskrift
Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
18002 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
835 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELING
NÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber:
1.3 g
Protein:
20.7 %
10.2 g
Kulhydrat:
39.7 %
19.5 g
Fedt:
39.6 %
8.9 g
Alkohol:
0 %
0.0 g
Om MENY
Kontakt os
Job i MENY
Om MENY
Kundeservice
Konkurrencer & Vilkår
Gavekort
Kundeinformation
Anmodning om indsigt
Privatlivspolitik
Genveje
Find butik
Fordelsapp
MENY Vin
Mad ud af huset
Tilmeld nyhedsbrev
Magasinet SPISETID
Ugens avis
Tilmeld ugens avis
Ikke modtaget ugens avisen?
Ugens avis
Afmeld ugens avis
Facebook
Youtube
Instagram
;