HjemOpskrifterBananvafler med chokoladecreme

Bananvafler med chokoladecreme

Måltidstype:
Dessert
Samlet tid:
0-30 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 2 æg
  • 2 modne bananer
  • 1.5 dl sødmælk
  • 100 g hvedemel
  • 75 g havregryn
  • 1 tsk stødt kardemomme
  • 0.5 tsk vaniljesukker
  • salt
  • 20 g smør til stegning
Chokoladecreme
  • 65 g hasselnødder
  • 100 g mørk chokolade
  • 100 g mælkechokolade
  • 2.5 dl fløde
  • 40 g smør
Pynt
  • 1 banan
  • 20 g ristede hasselnødder

Sådan gør du

Tilberedning
  • 1.
    Kom alle ingredienser til vafler i en skål, og blend det til en glat dej med en stavblender.

  • 2.
    Kom lidt smør i top og bund af et varmt vaffeljern, og lad det smelte.

  • 3.
    Kom vaffeldejen på, luk jernet og bag, til du har sprøde og gyldne vafler.

  • 4.
    Rist hasselnødder i ovnen ved 175 °C i ca. 15 minutter, eller til de er gyldne, og skallen er løs.

  • 5.
    Kom nødderne i et tørt viskestykke og gnid dem fri fra skallerne.

  • 6.
    Kom dem i en minihakker og blend til en glat creme.

  • 7.
    Hak chokolade fint, og kom det i en skål med hasselnøddecremen.

  • 8.
    Varm fløde op til under kogepunktet og hæld det over chokolade og hasselnøddecreme.

  • 9.
    Kom smør i og rør med en dejskraber i midten af skålen, til det samler sig til en ensartet creme.

  • 10.
    Sæt på køl til den har sat sig og er smørbar.

  • 11.
    Anret de lune vafler med skiver af banan, chokoladecreme og hakkede hasselnødder.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
13595 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
971 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 2.1 g
Protein: 7.7 %4.4 g
Kulhydrat: 41.4 %23.6 g
Fedt: 50.9 %13.4 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;