HjemOpskrifterBananbrød med kanel og kardemomme

Bananbrød med kanel og kardemomme

Måltidstype:
Madpakke
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 5 modne bananer
  • 100 g stuetempereret smør
  • 1 dl brun farin
  • 1 dl sukker
  • 3 æg
  • 4 dl hvedemel
  • 1 tsk bagepulver - Hvis man ønsker den klæ, kan bagepulver undlades
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 1 tsk stødt kanel
  • 0.5 tsk stødt kardemomme
  • 0.5 tsk salt

Sådan gør du

  • 1.
    Mos 4 af bananerne med en gaffel.

  • 2.
    Rør smør og sukker sammen, og tilsæt forsigtigt ét æg ad gangen.

  • 3.
    Tilsæt til sidst de moste bananer.

  • 4.
    Bland hvedemel, bagepulver (hvis man ønsker det), vaniljesukker, kanel, kardemomme og salt sammen i en skål.

  • 5.
    Vend melblandingen i banandejen.

  • 6.
    Hæld dejen i en brødform beklædt med bagepapir.

  • 7.
    Skær den sidste banan på langs, og læg ovenpå dejen.

  • 8.
    Tilbered banankagen i ovnen ved 190C, ca. 50 minutter, eller indtil den er klar i midten.

  • 9.
    Skær din banankage i skiver, når den har fået lov til at køle lidt af.

  • 10.
    Spis den, som den er eller servér den med peanutbutter og bær som fx ribs, blåbær og jordbær.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
12302 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
963 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 1.4 g
Protein: 6.5 %3.7 g
Kulhydrat: 62.9 %35.6 g
Fedt: 30.6 %8.0 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;