4 personer
400 g hakket oksekød 8-12 %
1 æg
50 g rasp
1 stort løg
1 spsk. Timian
Salt og sort peber
1 squash
1 rød peberfrugt
1 gul peberfrugt
1 + 1 spsk. Olivenolie
2 dåser hakkede tomater
150 g feta
200 g bulgur
5 dl vand.
Bland oksekød sammen med æg og rasp. Riv halvdelen af løget, og kom det i farsen sammen med timian og lidt salt og peber. Gem resten af løget til bulgur. Tril farsen til kødboller. Skær squash i tern, og skær peberfrugterne i tykke strimler. Kom begge dele i et ovnfast fad, og vend det med 1 spsk. olivenolie og lidt salt og peber. Hæld de hakkede tomater over, men gem en kvart dåse til bulguren. Kom kødbollerne ned i tomatblandingen, og smuldr fetaen over. Bages i 20 min. ved 200°C.
Lav imens bulgur: Hak resten af løget fint, og svits det i en gryde med 1 spsk. olivenolie i et par minutter. Tilsæt bulgur, resten af de hakkede tomater og vand, og kom ½ tsk. groft salt i. Lad det simre under låg i 20 min.
Energi pr. person: 2882KJ/689Kcal.
Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 5,8 g.
Kulhydrat: 8,6 g.
Fedt: 3,9 g.