HjemOpskrifterBagte kødboller i tomatsovs med squash og feta med tomat-bulgur

Bagte kødboller i tomatsovs med squash og feta med tomat-bulgur

Måltidstype:
Hovedret
Arbejdstid:
30-60 min
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 1 æg
  • 400 g hakket oksekød (ca. 12% fedt)
  • 50 g rasp
  • 1 løg
  • 1 spsk frisk timian
  • salt og sort peber
  • 1 grøn squash
  • 1 rød peberfrugt
  • 1 gul peberfrugt
  • 2 spsk olivenolie
  • 2 dåser hakkede tomater
  • 150 g feta
  • 200 g bulgur
  • 5 dl vand

Sådan gør du

  • 1.
    Bland oksekød sammen med æg og rasp.

  • 2.
    Riv halvdelen af løget, og kom det i farsen sammen med timian og lidt salt og peber.

  • 3.
    Gem resten af løget til bulgur.

  • 4.
    Tril farsen til kødboller.

  • 5.
    Skær squash i tern, og skær peberfrugterne i tykke strimler.

  • 6.
    Kom begge dele i et ovnfast fad, og vend det med 1 spsk. olivenolie og lidt salt og peber.

  • 7.
    Hæld de hakkede tomater over, men gem en kvart dåse til bulguren.

  • 8.
    Kom kødbollerne ned i tomatblandingen, og smuldr fetaen over.

  • 9.
    Bages i 20 min. ved 200°C.& Lav imens bulgur: Hak resten af løget fint, og svits det i en gryde med 1 spsk. olivenolie i et par minutter.

  • 10.
    Tilsæt bulgur, resten af de hakkede tomater og vand, og kom ½ tsk. groft salt i.

  • 11.
    Lad det simre under låg i 20 min.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
10827 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
419 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 1.3 g
Protein: 23.2 %5.7 g
Kulhydrat: 34.5 %8.5 g
Fedt: 42.3 %4.8 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;