Bagte kødboller i tomatsovs med squash og feta med tomat-bulgur

fork and spoon
Hovedret
clock
30-60 min
Bagte kødboller i tomatsovs med squash og feta med tomat-bulgur
Del med en ven

Ingredienser

4 personer

400 g hakket oksekød 8-12 %

1 æg

50 g rasp

1 stort løg

1 spsk. Timian

 Salt og sort peber

1 squash

1 rød peberfrugt

1 gul peberfrugt

1 + 1 spsk. Olivenolie

2 dåser hakkede tomater

150 g feta

200 g bulgur

5 dl vand.

Sådan gør du

Bland oksekød sammen med æg og rasp. Riv halvdelen af løget, og kom det i farsen sammen med timian og lidt salt og peber. Gem resten af løget til bulgur. Tril farsen til kødboller. Skær squash i tern, og skær peberfrugterne i tykke strimler. Kom begge dele i et ovnfast fad, og vend det med 1 spsk. olivenolie og lidt salt og peber. Hæld de hakkede tomater over, men gem en kvart dåse til bulguren. Kom kødbollerne ned i tomatblandingen, og smuldr fetaen over. Bages i 20 min. ved 200°C. 
Lav imens bulgur: Hak resten af løget fint, og svits det i en gryde med 1 spsk. olivenolie i et par minutter. Tilsæt bulgur, resten af de hakkede tomater og vand, og kom ½ tsk. groft salt i. Lad det simre under låg i 20 min.  

 

Energi pr. person: 2882KJ/689Kcal. 

Næringsindhold pr. 100 g: 
Protein: 5,8 g. 
Kulhydrat: 8,6 g. 
Fedt: 3,9 g.