HjemOpskrifterBagt laks med sesammarinade og asiatisk kålsalat

Bagt laks med sesammarinade og asiatisk kålsalat

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
0-30 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 3 spsk sojasauce
  • 4 spsk sød chilisauce
  • 2 spsk sesamolie
  • 1 spsk hvidvinseddike
  • 1 fed hvidløg
  • 25 g revet frisk ingefær
  • 2 spsk sesamfrø
  • 4 laksefileter
  • 3 forårsløg
  • 150 g rødkål
  • 150 g spidskål
  • 2 gulerødder
  • 150 g optøede edamamebønner
  • 1 håndfuld frisk koriander
  • 1 limefrugt, saften

Sådan gør du

  • 1.
    Bland chilisauce med sojasauce, sesamolie, eddike, hvidløg, ingefær og sesamfrø.

  • 2.
    Tag halvdelen fra til salaten, og vend laksen i resten.

  • 3.
    Lad fisken marinere i 15 min., og læg den så med skindsiden nedad i et ovnfast fad med bagepapir i.

  • 4.
    Bag fisken i 15 min. ved 200°C.

  • 5.
    Skær imens forårsløg i tynde skiver, og snit begge slags kål meget fint.

  • 6.
    Riv gulerødderne groft, eller brug en spiralizer til at lave spiraler.

  • 7.
    Vend kål og gulerødder sammen med edamamebønner og grofthakket koriander.

  • 8.
    Bland resten af marinaden med limesaft, og hæld det over salaten.

  • 9.
    Drys den bagte laks med forårsløgene.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
8060 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
561 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 1.8 g
Protein: 27.9 %9.2 g
Kulhydrat: 18 %5.9 g
Fedt: 54.1 %8.2 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;