HjemOpskrifterBagt kartoffel med linsechili, korianderdressing og ost

Bagt kartoffel med linsechili, korianderdressing og ost

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
60-90 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 1 løg
  • 4 bagekartofler
  • 1 fed hvidløg
  • 1 gulerod
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 tsk stødt spidskommen
  • 1 tsk paprika
  • 0.5 tsk røget paprika
  • 2 spsk koncentreret tomatpuré
  • 4 dl vand
  • 150 g tørrede røde linser
  • 1 knivspids salt og peber
  • 1 håndfuld frisk koriander + ekstra til servering
  • 2 dl økologisk creme fraiche 9%
  • 150 g revet mozzarellaost
  • 1 frisk chili

Sådan gør du

  • 1.
    Vask kartoflerne, og dup dem tørre.

  • 2.
    Prik dem et par steder med en kødnål, og pak dem ind i alufolie.

  • 3.
    Bag dem på en rist i ovnen i 1 time og 15 min. ved 200 °C.

  • 4.
    Skær løg i små tern, og hak hvidløget fint.

  • 5.
    Riv guleroden.

  • 6.
    Varm olien i en gryde, og svits løg og gulerødder i 4 min.

  • 7.
    Tilsæt hvidløg, og steg videre i 1 minut.

  • 8.
    Kom spidskommen, paprika og røget paprika i sammen med tomatpuré, og steg det i 1 minut.

  • 9.
    Tilsæt vand og linser, og kom lidt salt og peber i.

  • 10.
    Lad retten simre i 15 min.

  • 11.
    Blend koriander og fraiche sammen, og smag til med salt og peber.

  • 12.
    Tag kartoflerne ud af folien, og skær et snit ned gennem toppen af skindet, så kartoflen kan åbnes.

  • 13.
    Fyld linsechili i, og top med dressing, revet ost, hakket koriander og chili.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
8880 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
402 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 1.7 g
Protein: 21.1 %5.0 g
Kulhydrat: 53.7 %12.7 g
Fedt: 25.2 %2.7 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;