Meny.dk
KØB VIN
search
Find butik
LOG IND
UGENS AVIS
MENY Vin
Opskrifter
Fordelsapp
Mad ud af huset
Festbuffet
konfirmationsmenu
Find butik og bestil her
Prøv også disse
Julefrokost
Påskefrokost
Magasinet SPISETID
Vi tilbyder
Aarstiderne i MENY
Bestil hos Wolt
Scan & Betal
Specialkost
Glutenfri
Veganske og vegetarprodukter i MENY
Laktosefri
Krop i Balance
Højtider og opskrifter
Madplaner med MENY
Nytårsfesten
Julen
Salater
Påske-opskrifter
Feriehygge
Halloween
Danske Madskatte
Oles Gaard
Mejnerts Mølle
Rosborg Foods
Engdigegaard
Lindely Vin
Øllingegaard mejeri
Reduced saucer
Højer pølser
Danmarks Madmarked
Øl, vin og spiritus
Frugt og grønt
Slagter
Saft og juice
Kaffe
Økologi
Baby
Vin til maden
Mejeri i MENY
Jonathan Berntsen
Hjem
Opskrifter
Bagekartofler med rødbedetzatziki, sprøde rødbedechips og purløg
Bagekartofler med rødbedetzatziki, sprøde rødbedechips og purløg
Måltidstype:
Ikke angivet
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven
facebook
linkedin
twitter
pinterest
email
Print Opskrift
Ingredienser
4 personer
50 g smør
1.2 kg bagekartofler
400 g rødbeder
2 fed hvidløg
4 dl Arla Karolines Køkken® Græsk inspireret yoghurt 10%
0.5 tsk friskkværnet peber
0.5 tsk salt
1 liter rapsolie
flagesalt
1 dl purløg
Sådan gør du
1.
Skyl og skrub kartoflerne i vand.
2.
Tør dem i et viskestykke.
3.
Lav et snit og et par huller med en gaffel i hver kartoffel.
4.
Læg en skive smør på hver kartoffel, og bag dem midt i ovnen ved 225°C i ca. 50 minutter.
5.
Læg ca. 100 g rødbeder til side til rødbedechips.
6.
Kog resten af rødbederne, til de er bløde, men har bid.
7.
Køl dem i koldt vand, og riv dem derefter groft.
8.
Riv hvidløgsfeddene fint.
9.
Bland rødbede og hvidløg med græsk yoghurt, og smag til med salt og peber.
10.
Fortsæt med rødbedechips: Skær rødbederne meget tyndt, eller brug et mandolinjern.
11.
Fyld en gryde med rapsolie og varm olien op til 175°C.
12.
Kog rødbedeskiverne i olien i ca. 1 minut, eller til de er sprøde.
13.
Lad dem dryppe af på et stykke køkkenrulle og drys derefter med flagesalt.
14.
Fyld hver bagekartoffel med en stor ske rødbedetzatziki.
15.
Drys hver kartoffel med rødbedechips og pynt med finthakket purløg.
16.
Tip: Tilbered bagekartoflerne i mikroovnen i ca. 14. minutter ved fuld styrke, hvis du vil lave retten hurtigere.
Grøntsager
Vegetar
Efterår
Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
41606 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
1397 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELING
NÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber:
1.2 g
Protein:
2.2 %
1.8 g
Kulhydrat:
10.5 %
8.6 g
Fedt:
87.3 %
33.0 g
Alkohol:
0 %
0.0 g
Om MENY
Kontakt os
Job i MENY
Om MENY
Kundeservice
Konkurrencer & Vilkår
Gavekort
Kundeinformation
Anmodning om indsigt
Privatlivspolitik
Genveje
Find butik
Fordelsapp
MENY Vin
Mad ud af huset
Tilmeld nyhedsbrev
Magasinet SPISETID
Ugens avis
Tilmeld ugens avis
Ikke modtaget ugens avisen?
Ugens avis
Afmeld ugens avis
Facebook
Youtube
Instagram
;