HjemOpskrifterBagekartofler med rødbedetzatziki, sprøde rødbedechips og purløg

Bagekartofler med rødbedetzatziki, sprøde rødbedechips og purløg

Måltidstype:
Ikke angivet
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 50 g smør
  • 1.2 kg bagekartofler
  • 400 g rødbeder
  • 2 fed hvidløg
  • 4 dl Arla Karolines Køkken® Græsk inspireret yoghurt 10%
  • 0.5 tsk friskkværnet peber
  • 0.5 tsk salt
  • 1 liter rapsolie
  • flagesalt
  • 1 dl purløg

Sådan gør du

  • 1.
    Skyl og skrub kartoflerne i vand.

  • 2.
    Tør dem i et viskestykke.

  • 3.
    Lav et snit og et par huller med en gaffel i hver kartoffel.

  • 4.
    Læg en skive smør på hver kartoffel, og bag dem midt i ovnen ved 225°C i ca. 50 minutter.

  • 5.
    Læg ca. 100 g rødbeder til side til rødbedechips.

  • 6.
    Kog resten af rødbederne, til de er bløde, men har bid.

  • 7.
    Køl dem i koldt vand, og riv dem derefter groft.

  • 8.
    Riv hvidløgsfeddene fint.

  • 9.
    Bland rødbede og hvidløg med græsk yoghurt, og smag til med salt og peber.

  • 10.
    Fortsæt med rødbedechips: Skær rødbederne meget tyndt, eller brug et mandolinjern.

  • 11.
    Fyld en gryde med rapsolie og varm olien op til 175°C.

  • 12.
    Kog rødbedeskiverne i olien i ca. 1 minut, eller til de er sprøde.

  • 13.
    Lad dem dryppe af på et stykke køkkenrulle og drys derefter med flagesalt.

  • 14.
    Fyld hver bagekartoffel med en stor ske rødbedetzatziki.

  • 15.
    Drys hver kartoffel med rødbedechips og pynt med finthakket purløg.

  • 16.
    Tip: Tilbered bagekartoflerne i mikroovnen i ca. 14. minutter ved fuld styrke, hvis du vil lave retten hurtigere.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
41606 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
1397 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 1.2 g
Protein: 2.2 %1.8 g
Kulhydrat: 10.5 %8.6 g
Fedt: 87.3 %33.0 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;