Bagekartofler med rødbedetzatziki, sprøde rødbedechips og purløg

fork and spoon
Tilbehør
clock
30-60 min
Bagekartofler med rødbedetzatziki, sprøde rødbedechips og purløg
Del med en ven

Ingredienser

4 personer

1,2 kg danske bagekartofler

50 g smør

400 g rødbeder

2 fed hvidløg

4 dl græsk yoghurt (10%)

0,5 tsk friskkværnet sort peber

0,5 tsk salt

1 l rapsolie

Flagesalt 

1 dl purløg
 

Sådan gør du

Skyl og skrub kartoflerne i vand. Tør dem i et viskestykke. Lav et snit og et par huller med en gaffel i hver kartoffel. Læg en skive smør på hver kartoffel, og bag dem midt i ovnen ved 225°C i ca. 50 minutter.

Læg ca. 100 g rødbeder til side til rødbedechips. Kog resten af rødbederne, til de er bløde, men har bid. Køl dem i koldt vand, og riv dem derefter groft. Riv hvidløgsfeddene fint. Bland rødbede og hvidløg med græsk yoghurt, og smag til med salt og peber.

Fortsæt med rødbedechips: Skær rødbederne meget tyndt, eller brug et mandolinjern. Fyld en gryde med rapsolie og varm olien op til 175°C. Kog rødbedeskiverne i olien i ca. 1 minut, eller til de er sprøde. Lad dem dryppe af på et stykke køkkenrulle og drys derefter med flagesalt.

Fyld hver bagekartoffel med en stor ske rødbedetzatziki. Drys hver kartoffel med rødbedechips og pynt med finthakket purløg.

Tip: Tilbered bagekartoflerne i mikroovnen i ca. 14. minutter ved fuld styrke, hvis du vil lave retten hurtigere.

 

Energi pr. person: 2166 kJ / 516 kcal

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 2,5 g
Fedt: 4 g
Kulhydrat: 12,5 g