Avocadosalat med blåbær, fetaost, saltristede mandler og mynte-limedressing

fork and spoon
Tilbehør
clock
0-30 min
Avocadosalat med blåbær, fetaost, saltristede mandler og mynte-limedressing
Del med en ven

Ingredienser

4 personer

2 dl sort quinoa

1 stk grønsagsbouillon

4 dl vand

1 dl mandler

½ tsk salt

3 stk avocado

200 g spinatblade

100 g fetaost

125 g blåbær

Mynte-limedressing:

1 lime (saft og skal)

1 dl olivenolie

1 spsk flydende honning

½ tsk sort peber

½ tsk salt

1 dl finthakket frisk mynte

Pynt: Frisk mynte

Sådan gør du

Kom quinoa i en sigte, og skyl dem i koldt vand. Kom dem herefter i en gryde sammen med grønsagsbouillon og vand, og kog dem efter anvisningen. Rist mandlerne i salt på en medium varm pande, og hak dem derefter groft. Skær avocadoen i tynde skiver. Skyl og slyng spinatblade, og smuldr fetaosten.

Bland limesaft og limeskal med olivenolie, honning, sort peber, salt og finthakket frisk mynte til en dressing. Bland spinat og quinoa med dressingen. Top salaten med avocado, smuldret fetaost, ristede mandler, blåbær og pynt med mynte.

 

Energi pr. person: 3036 kJ / 723 kcal

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 4,0 g
Fedt: 12,5 g
Kulhydrat: 9,5 g