HjemOpskrifterAspargessalat med rygeostcreme, radiser og urtedressing

Aspargessalat med rygeostcreme, radiser og urtedressing

Måltidstype:
Forret
Samlet tid:
0-30 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
Ingredienser
  • 2 bundter grønne asparges
  • 1 bundt radise
  • 150 g rygeost (uden kommen)
  • 100 g creme fraiche 18%
  • 1 håndfuld ærteskud
  • 0.5 tsk salt
  • 0.5 tsk sort peber
Urtedressing
  • 1 håndfuld frisk persille
  • 1 håndfuld friskt klippet purløg
  • 1 håndfuld frisk mynte
  • 1 dl solsikkeolie
  • 2 spsk citronsaft
  • 0.5 tsk salt

Sådan gør du

Fremgangsmåde
  • 1.
    Knæk bunden af aspargesene og blanchér dem i letsaltet vand i 2-3 min.

  • 2.
    Skyl med koldt vand.

  • 3.
    Skær radiserne i tynde skiver og kom dem i isvand, så de bliver helt sprøde.

  • 4.
    Rør rygeost sammen med creme fraiche og smag til med lidt salt og peber.

  • 5.
    Til urteolie blendes alle ingredienser sammen til en tyk, grøn dressing.

  • 6.
    Anret aspargesene med rygeostcreme på toppen og kom radiser, urtedressing og ærteskud på.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
5476 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
547 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 1.4 g
Protein: 7.9 %2.5 g
Kulhydrat: 10 %3.2 g
Fedt: 82.1 %12.1 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;