Asiatisk nudelsalat med kødboller

fork and spoon
Hovedret
clock
30-60 min
asiatisk_nudelsalat_med_koedboller
Del med en ven

Ingredienser

4 personer

Kødboller:

500 g hakket svinekød

1 løg

1 spsk soyasauce

1 spsk fiskesauce

1 spsk revet ingefær

1 æg

2 spsk mel

2 spsk hakket koriander

1 tsk cayennepeber

2 spsk neutral olie til stegning

 

Nudelsalat:

300 g ægnudler

150 g sukkerærter

6 stængler forårsløg

200 g grønt spidskål

1 dl hakket koriander

 

Dressing:

½ dl soyasauce

3 spsk solsikkeolie

4 spsk sursød chilisauce

1 spsk honning

1 rød chili

 

Pynt til kødboller:

3 spsk sesamfrø

3 spsk soyasauce

2 lime

Sådan gør du

Riv løg, og bland med hakket svinekød og de øvrige ingredienser til kødbollerne. Form fars til kødboller og steg dem i olie på en varm pande i 5-6 minutter. Kog nudler efter pakkens anvisning, hæld vandet fra nudlerne og skyl dem i koldt vand. Skær sukkerærter i strimler, forårsløg i skiver og snit spidskål fint. Til dressingen blandes soyasauce, solsikkeolie, sursød chilisauce, honning og finthakket chili. Vend nudler, snittede grøntsager og dressing sammen.

 

Rist sesamfrø på en varm pande, til de er gyldne. Vend de færdige kødboller i soyasauce og efterfølgende i de ristede sesamfrø. Anret nudelsalat i en skål og top med kødboller. Servér med lime skåret i både.

 

Energi pr. person:  3392 kJ/ 808 kcal

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 10 g
Fedt: 8 g
Kulhydrat: 17,5 g