4 personer
Kødboller:
500 g hakket svinekød
1 løg
1 spsk soyasauce
1 spsk fiskesauce
1 spsk revet ingefær
1 æg
2 spsk mel
2 spsk hakket koriander
1 tsk cayennepeber
2 spsk neutral olie til stegning
Nudelsalat:
300 g ægnudler
150 g sukkerærter
6 stængler forårsløg
200 g grønt spidskål
1 dl hakket koriander
Dressing:
½ dl soyasauce
3 spsk solsikkeolie
4 spsk sursød chilisauce
1 spsk honning
1 rød chili
Pynt til kødboller:
3 spsk sesamfrø
3 spsk soyasauce
2 lime
Riv løg, og bland med hakket svinekød og de øvrige ingredienser til kødbollerne. Form fars til kødboller og steg dem i olie på en varm pande i 5-6 minutter. Kog nudler efter pakkens anvisning, hæld vandet fra nudlerne og skyl dem i koldt vand. Skær sukkerærter i strimler, forårsløg i skiver og snit spidskål fint. Til dressingen blandes soyasauce, solsikkeolie, sursød chilisauce, honning og finthakket chili. Vend nudler, snittede grøntsager og dressing sammen.
Rist sesamfrø på en varm pande, til de er gyldne. Vend de færdige kødboller i soyasauce og efterfølgende i de ristede sesamfrø. Anret nudelsalat i en skål og top med kødboller. Servér med lime skåret i både.
Energi pr. person: 3392 kJ/ 808 kcal
Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 10 g
Fedt: 8 g
Kulhydrat: 17,5 g