HjemOpskrifterAsiatisk nudelsalat med kødboller

Asiatisk nudelsalat med kødboller

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
kødboller:
  • 500 g hakket svinemørbrader
  • 1 løg
  • 1 spsk sojasauce
  • 1 spsk fiskesauce
  • 1 spsk revet frisk ingefær
  • 1 æg
  • 2 spsk hvedemel
  • 2 spsk hakket frisk koriander
  • 1 tsk cayennepeber
  • 2 spsk smagsneutral olie til stegning
    nudelsalat:
    • 300 g ægnudler
    • 150 g sukkerærter
    • 6 stængler forårsløg
    • 200 g spidskål
    • 1 dl hakket friske korianderblade BRUG "frisk koriander"
      dressing:
      • 0.5 spsk sojasauce
      • 3 spsk solsikkeolie
      • 4 spsk sød chilisauce
      • 1 spsk honning
      • 1 rød chilipeber
        pynt til kødboller:
        • 3 spsk sesamfrø
        • 3 spsk sojasauce
        • 2 limefrugter

        SÅDAN GØR DU

        • 1.
          Riv løg, og bland med hakket svinekød og de øvrige ingredienser til kødbollerne.

        • 2.
          Form fars til kødboller og steg dem i olie på en varm pande i 5-6 minutter.

        • 3.
          Kog nudler efter pakkens anvisning, hæld vandet fra nudlerne og skyl dem i koldt vand.

        • 4.
          Skær sukkerærter i strimler, forårsløg i skiver og snit spidskål fint.

        • 5.
          Til dressingen blandes soyasauce, solsikkeolie, sursød chilisauce, honning og finthakket chili.

        • 6.
          Vend nudler, snittede grøntsager og dressing sammen.

        • 7.
          Rist sesamfrø på en varm pande, til de er gyldne.

        • 8.
          Vend de færdige kødboller i soyasauce og efterfølgende i de ristede sesamfrø.

        • 9.
          Anret nudelsalat i en skål og top med kødboller.

        • 10.
          Servér med lime skåret i både.

        Næringsindhold:
        Energiindhold for hele retten:
        12713 kj / kcal
        Næringsindhold pr. 100g
        677 kj / 0 kcal
        Energifordeling
        ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
        Fiber: 1.5 g
        Protein: 24.3 %9.7 g
        Kulhydrat: 42.5 %16.9 g
        Fedt: 33.2 %6.1 g
        Alkohol: 0 %0.0 g
        ;