HjemOpskrifterArabiske fladbrød med yoghurtdip med feta og oliven

Arabiske fladbrød med yoghurtdip med feta og oliven

Måltidstype:
Snacks
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
Fladbrød
  • 2.5 dl lunkent vand
  • 25 g gær
  • 150 g græsk inspireret yoghurt 10%
  • 1.5 tsk groft salt
  • 100 g durummel
  • 350 g hvedemel
Yoghurtdip med feta og oliven
  • 200 g græsk inspireret yoghurt 10%
  • 150 g feta
  • 0.5 tsk salt
  • 0.5 tsk sort peber
  • 75 g oliven
  • 2 spsk olivenolie
  • 2 spsk flydende honning
  • 1 tsk chiliflage

Sådan gør du

Fremgangsmåde
  • 1.
    Opløs gæren i vandet og rør yoghurt og salt i.

  • 2.
    Tilsæt durummel og hvedemel og ælt dejen grundigt til den er blank og smidig.

  • 3.
    Lad dejen hæve i en tildækket skål i 1½ time.

  • 4.
    Del dejen i 8 stykker og tril dem til kugler.

  • 5.
    Rul kuglerne ud til cirkler på ca. ½ cm. tykkelse.

  • 6.
    Varm en pande op og bag brødene uden fedtstof ved middelvarme i 2-3 min. pr. side.

  • 7.
    Pak de varme brød ind i et rent viskestykke, så de holder sig bløde.

  • 8.
    Til dip: Smuldr fetaen ud i yoghurten og rør det sammen med lidt salt og peber.

  • 9.
    Anret i en skål og top med oliven, olivenolie, honning og chiliflager.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
11944 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
864 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 1.2 g
Protein: 12.8 %6.5 g
Kulhydrat: 54.6 %27.7 g
Fedt: 32.6 %7.6 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;