HjemOpskrifterAppelsinkage med creme fraiche

Appelsinkage med creme fraiche

Måltidstype:
Brød og kager
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

8 personer
Ingredienser
  • 175 g smør (blødt + ekstra til formen)
  • 175 g sukker
  • 3 store æg
  • 1 Revet skal af appelsin
  • 1 saft af appelsin
  • 1 tsk vaniljepasta
  • 175 g hvedemel
  • 1 tsk bagepulver
  • 200 g creme fraiche 38%
  • 2 flormelis
  • 8 spsk appelsinmarmelade

Sådan gør du

Fremgangsmåde
  • 1.
    Rør smør og sukker blødt og rør æggene i ét ad gangen.

  • 2.
    Tilsæt appelsinskal- og saft samt vanilje og rør hvedemel og bagepulver i.

  • 3.
    Smør en springform på 20 cm og kom dejen i.

  • 4.
    Bag kagen i ca. 40 min. ved 175 °C.

  • 5.
    Mens kagen stadig er varm, smøres halvdelen af appelsinmarmeladen oven på.

  • 6.
    Lad kagen køle af og tag den ud af formen og kom den på et fad.

  • 7.
    Rør flormelis sammen med creme fraiche og pisk det med en elpisker, til det bliver stift som flødeskum.

  • 8.
    Kom det over kagen og pynt med resten af appelsinmarmeladen.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
16715 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
1220 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 0.8 g
Protein: 4.3 %3.1 g
Kulhydrat: 43 %30.8 g
Fedt: 52.7 %17.4 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;