HjemOpskrifterAppelsin-chokolade specier

Appelsin-chokolade specier

Måltidstype:
Brød og kager
Samlet tid:
0-30 min
Del med en ven

Ingredienser

Ingredienser
  • 250 g hvedemel
  • 75 g flormelis
  • 175 g koldt smør skåret i tern
  • 1 tsk revet appelsinskal (usprøjtet) til pynt
  • 100 g mørk chokolade hakket
  • 150 g mørk chokolade til pynt

Sådan gør du

Fremgangsmåde
  • 1.
    Kom hvedemel, flormelis, koldt smør og appelsinskal i en foodprocessor, og blend det sammen, til dejen samler sig.

  • 2.
    Ælt den hakkede chokolade i.

  • 3.
    Form dejen til en pølse på ca. 5 cm. i diameter.

  • 4.
    Pak dejpølsen ind i plastfolie, og sæt den i køleskabet i 2-3 timer – eller natten over.

  • 5.
    Skær dejen i skiver på 0,5 cm, og læg dem på bageplader.

  • 6.
    Bag kagerne i 10 min. ved 180 °C.

  • 7.
    Hak resten af chokoladen, og smelt 100 g af den over vandbad eller i mikroovnen.

  • 8.
    Tag den smeltede chokolade af varmen, og rør de sidste 50 g i.

  • 9.
    Dyp de afkølede småkager i chokoladen, og læg dem tilbage på bagepladen.

  • 10.
    Drys med lidt ekstra revet appelsinskal, og lad chokoladen hærde.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
15775 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
2098 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 1.5 g
Protein: 3.9 %4.8 g
Kulhydrat: 44.5 %54.9 g
Fedt: 51.6 %29.3 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;