HjemOpskrifterAnd på grill

And på grill

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
90-120 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 2.8 kg ænder
  • 300 g tørret frugt (svesker, abrikoser, figner)
  • 2 pærer
  • 5 stilke timianblade
  • salt & sort peber

Sådan gør du

  • 1.
    Tænd grillen så den er klar når anden er forberedt.

  • 2.
    Brug masser af kul i begge sider (indirekte) og sørg for at grillen og risten er godt varme.

  • 3.
    Lav fyldet ved at skrælle pærerne og skære dem i grove tern.

  • 4.
    Bland pærer og tørret frugt med bladene fra timiankvistene samt et godt drys salt og peber.

  • 5.
    Fyld anden ved først at lukke halsåbningen til med en kødnål.

  • 6.
    Fyld den godt op med pære/frugt blandingen – helt fyldt, da det afgiver smagen bedst muligt til anden.

  • 7.
    Luk til sidst med kødnåle.

  • 8.
    Drys skindet med groft salt og peber.

  • 9.
    Placer en foliebakke mellem kullene og tilsæt vand indtil den er 2/3 fyldt.

  • 10.
    Placér anden med dens brystside på risten så den ligger hen over foliebakken.

  • 11.
    På med låget og indstil luftspjældene så bundspjæld er helt åbent og topspjæld i låget er ca. halvt åbent.

  • 12.
    Efter en time på grillen vendes anden om så du får sprødt skind på brystsiden.

  • 13.
    Grilltiden er ca 2½ time for 3 kg and.

  • 14.
    Tjek med et stegetermometer.

  • 15.
    Anden er klar når den er 79° C.

  • 16.
    Er skindet ikke helt sprødt, så kan du evt. give den et par minutter direkte over kullene, men pas på, for det går hurtigt.

  • 17.
    Lad anden hvile i ca. 20 minutter inden udskæring.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
17661 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
519 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 1.0 g
Protein: 54.7 %16.7 g
Kulhydrat: 19.7 %6.0 g
Fedt: 25.6 %3.6 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;