And på grill

fork and spoon
Hovedret
clock
120+ min
And på grill
Del med en ven

Ingredienser

4 personer

2,8 kg and.
2 pærer.
300 g tørrede frugt (svesker, abrikoser, figner).
5 kviste frisk timian.
Ca. 25 g smør.
Salt og sort peber.

Sådan gør du

Tænd grillen så den er klar når anden er forberedt. Brug masser af kul i begge sider (indirekte) og sørg for at grillen og risten er godt varme.
Lav fyldet ved at skrælle pærerne og skære dem i grove tern. Bland pærer og tørret frugt med bladene fra timiankvistene samt et godt drys salt og peber.
Fyld anden ved først at lukke halsåbningen til med en kødnål. Fyld den godt op med pære/frugt blandingen – helt fyldt, da det afgiver smagen bedst muligt til anden. Luk til sidst med kødnåle. 
Drys skindet med groft salt og peber.
Placer en foliebakke mellem kullene og tilsæt vand indtil den er 2/3 fyldt.
Placér anden med dens brystside på risten så den ligger hen over foliebakken. 
På med låget og indstil luftspjældene så bundspjæld er helt åbent og topspjæld i låget er ca. halvt åbent.
Efter en time på grillen vendes anden om så du får sprødt skind på brystsiden.
Grilltiden er ca 2½ time for 3 kg and. Tjek med et stegetermometer.
Anden er klar når den er 79° C. Er skindet ikke helt sprødt, så kan du evt. give den et par minutter direkte over kullene, men pas på, for det går hurtigt.
Lad anden hvile i ca. 20 minutter inden udskæring.

Energi pr. person: 10816 Kj/ 2575 kcal.
Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 18,8 g.
Kulhydrat: 10,7 g.
Fedt: 40,3 g.