HjemOpskrifterÆg i cocotte med laks og grønne asparges

Æg i cocotte med laks og grønne asparges

Måltidstype:
Frokost
Samlet tid:
0-30 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 150 g grønne asparges
  • 10 g smør
  • salt og friskkværnet peber
  • 4 spsk creme fraiche 38%
  • 100 g røget laks
  • 4 æg
  • 4 spsk creme fraiche 38%
  • pynt: frisk dild

SÅDAN GØR DU

  • 1.
    Skyl grønne asparges og bræk enderne af dem.

  • 2.
    Snit dem i 2 cm stykker.

  • 3.
    Gem lidt hoveder til toppen af cocotten.

  • 4.
    Smør 4 cocotter med smør, kom grønne asparges i bunden, krydr med salt og peber.

  • 5.
    Kom 1 spsk creme fraiche og lidt laks i hver cocotte.

  • 6.
    Slå 1 æg ud i hver og top med 1 tsk creme fraiche.

  • 7.
    Kom resten af aspargesene på.

  • 8.
    Krydr med salt og kværnet peber.

  • 9.
    Bag cocotterne i ovnen ved 180°C i 12 minutter i et passende ovnfast fad du fylder med vand, så cocotterne står med vand halvvejs op ad formen.

  • 10.
    Pynt med dild, og servér lun til påskefrokosten.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
3317 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
621 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 0.7 g
Protein: 25.5 %9.3 g
Kulhydrat: 3.4 %1.3 g
Fedt: 71.1 %11.9 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;