Meny.dk
KØB VIN
search
Find butik
LOG IND
UGENS AVIS
MENY Vin
Opskrifter
Fordelsapp
Mad ud af huset
Festbuffet
konfirmationsmenu
Find butik og bestil her
Prøv også disse
Julefrokost
Påskefrokost
Magasinet SPISETID
Vi tilbyder
Scan & Betal
Aarstiderne i MENY
Bestil hos Wolt
Danske Madskatte
Oles Gaard
Mejnerts Mølle
Rosborg Foods
Engdigegaard
Lindely Vin
Øllingegaard mejeri
Reduced saucer
Højer pølser
Danmarks Madmarked
Øl, vin og spiritus
Frugt og grønt
Slagter
Saft og juice
Økologi
Kaffe
Mejeri i MENY
Baby
Vin til maden
Specialkost
Glutenfri
Veganske og vegetarprodukter i MENY
Laktosefri
Krop i Balance
Højtider og opskrifter
Nytårsfesten
Julen
Madplaner med MENY
Salater
Påske-opskrifter
Feriehygge
Halloween
Jonathan Berntsen
Hjem
Opskrifter
Æbletærte med frangipane og kanel
Æbletærte med frangipane og kanel
Måltidstype:
Brød og kager
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven
facebook
linkedin
twitter
pinterest
email
Print Opskrift
Ingredienser
8 personer
Dej
150 g hvedemel
40 g flormelis
75 g koldt smør
1 æggeblomme
2 spsk koldt vand
Fyld
75 g blødt smør
100 g marcipan
25 g sukker
1 tsk vaniljepasta eller vaniljesukker
1 g hvedemel
600 g æbler
2 spsk rørsukker
1 tsk stødt kanel
50 g mandelflager
Sådan gør du
1.
Rør hvedemel og flormelis sammen.
2.
Skær smørret i tern, og smuldr det i melet, til det ligner grov rasp.
3.
Brug æggeblommen og lidt vand til at samle dejen. Den skal ikke æltes, blot samles i en klump.
4.
Pak dejen ind i plastfolie, og lad den hvile 30 min. i køleskabet.
5.
Rul dejen ud til 4 mm tykkelse, og beklæd en tærteform med løs bund på ca. 25 cm i diameter med dejen.
6.
Trim kanterne.
7.
Prik bunden af tærten med en gaffel, og forbag den i 20 min. ved 175°C.
8.
Lad tærtebunden køle let af i formen.
9.
Rør smør, marcipan, sukker, æg, vanilje og hvedemel sammen til frangipanemassen, og fordel den i bunden af tærten.
10.
Skræl æblerne, og skær dem i både.
11.
Kom dem ned i frangipanemassen.
12.
Bland rørsukker og kanel, og drys det oven på.
13.
Drys til sidst med mandelflager, og bag tærten færdig i ca. 30 min.
Tærter
Kager
SPISETID opskrift
Brød og kager
Dessert
Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
12693 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
1056 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELING
NÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber:
2.4 g
Protein:
5 %
3.1 g
Kulhydrat:
44.7 %
27.8 g
Fedt:
50.3 %
14.4 g
Alkohol:
0 %
0.0 g
Om MENY
Kontakt os
Job i MENY
Om MENY
Kundeservice
Konkurrencer & Vilkår
Gavekort
Kundeinformation
Anmodning om indsigt
Privatlivspolitik
Genveje
Find butik
Fordelsapp
MENY Vin
Mad ud af huset
Tilmeld nyhedsbrev
Magasinet SPISETID
Ugens avis
Tilmeld ugens avis
Ikke modtaget ugens avisen?
Ugens avis
Afmeld ugens avis
Facebook
Youtube
Instagram
;