HjemOpskrifterÆbletærte med frangipane og kanel

Æbletærte med frangipane og kanel

Måltidstype:
Brød og kager
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

8 personer
Dej
  • 150 g hvedemel
  • 40 g flormelis
  • 75 g koldt smør
  • 1 æggeblomme
  • 2 spsk koldt vand
Fyld
  • 75 g blødt smør
  • 100 g marcipan
  • 25 g sukker
  • 1 tsk vaniljepasta eller vaniljesukker
  • 1 g hvedemel
  • 600 g æbler
  • 2 spsk rørsukker
  • 1 tsk stødt kanel
  • 50 g mandelflager

Sådan gør du

  • 1.
    Rør hvedemel og flormelis sammen.

  • 2.
    Skær smørret i tern, og smuldr det i melet, til det ligner grov rasp.

  • 3.
    Brug æggeblommen og lidt vand til at samle dejen. Den skal ikke æltes, blot samles i en klump.

  • 4.
    Pak dejen ind i plastfolie, og lad den hvile 30 min. i køleskabet.

  • 5.
    Rul dejen ud til 4 mm tykkelse, og beklæd en tærteform med løs bund på ca. 25 cm i diameter med dejen.

  • 6.
    Trim kanterne.

  • 7.
    Prik bunden af tærten med en gaffel, og forbag den i 20 min. ved 175°C.

  • 8.
    Lad tærtebunden køle let af i formen.

  • 9.
    Rør smør, marcipan, sukker, æg, vanilje og hvedemel sammen til frangipanemassen, og fordel den i bunden af tærten.

  • 10.
    Skræl æblerne, og skær dem i både.

  • 11.
    Kom dem ned i frangipanemassen.

  • 12.
    Bland rørsukker og kanel, og drys det oven på.

  • 13.
    Drys til sidst med mandelflager, og bag tærten færdig i ca. 30 min.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
12693 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
1056 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 2.4 g
Protein: 5 %3.1 g
Kulhydrat: 44.7 %27.8 g
Fedt: 50.3 %14.4 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;