HjemOpskrifterÆbleskiver med vanilje, kardemomme, kanel og solbærsyltetøj

Æbleskiver med vanilje, kardemomme, kanel og solbærsyltetøj

Måltidstype:
Brød og kager
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

8 personer
  • 250 g øko hvedemel
  • 0.5 tsk natron
  • 2 spsk sukker
  • kornene fra 1 øko vaniljestang
  • 4 dl øko kærnemælk
  • 3 æg delt i blommer og hvider
  • 0.25 tsk salt
  • 2 tsk stødt kardemomme
  • 2 tsk stødt kanel
  • 4 spsk øko smør til stegning
  • flormelis til drys
  • 1.5 dl solbær syltetøj

Sådan gør du

  • 1.
    Sigt hvedemel og natron i en skål.

  • 2.
    Bland vaniljekornene grundigt med sukkeret.

  • 3.
    Pisk melblandingen med kærnemælk, æggeblommer, sukker, vanilje, salt, kardemomme og kanel.

  • 4.
    Pisk hviderne helt stive og vend dem forsigtigt i dejen.

  • 5.
    Lad æbleskivepanden blive godt varm og kom lidt smør i hullerne.

  • 6.
    Fyld hullerne ¾ op med dej og bag æbleskiverne ved jævn varme.

  • 7.
    Vend dem første gang når dejen er lysebrun på undersiden – brug fx en tandstik.

  • 8.
    Vend derefter flere gang så de bliver bagt jævnt.

  • 9.
    Drys med flormelis og server med solbærsyltetøj.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
8655 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
799 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 1.2 g
Protein: 10.8 %5.1 g
Kulhydrat: 58.9 %27.7 g
Fedt: 30.3 %6.6 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;