Æbleskiver med vanilje, kardemomme, kanel og solbærsyltetøj

fork and spoon
Brød og kager
clock
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

8 personer

Ca. 30 stk

250 g. økologisk hvedemel

½ tsk. natron

2 spsk. sukker

Kornene fra 1 økologisk vaniljestang

4 dl økologisk kærnemælk

3 æg delt i blommer og hvider

¼ tsk. salt

2 tsk. stødt kardemomme

2 tsk. stødt kanel

4 spsk. økologisk smør til stegning

Flormelis til drys

1,5 dl solbærsyltetøj

Sådan gør du

Sigt hvedemel og natron i en skål. Bland vaniljekornene grundigt med sukkeret. Pisk melblandingen med kærnemælk, æggeblommer, sukker, vanilje, salt, kardemomme og kanel. Pisk hviderne helt stive og vend dem forsigtigt i dejen. Lad æbleskivepanden blive godt varm og kom lidt smør i hullerne. Fyld hullerne ¾ op med dej og bag æbleskiverne ved jævn varme. Vend dem første gang når dejen er lysebrun på undersiden – brug fx en tandstik. Vend derefter flere gang så de bliver bagt jævnt.

Drys med flormelis og server med solbærsyltetøj.

 

Energi pr. person: 1101 Kj/262 kcal.

 

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 6,6 g.
Kulhydrat: 37,4 g.

Fedt: 4,2 g.