HjemOpskrifterÆbleflæsk med svampe og timian

Æbleflæsk med svampe og timian

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 500 g flæskesteg i skiver
  • 5 æbler
  • 250 g champignoner
  • 1 spsk frisk timian
  • salt & sort peber

SÅDAN GØR DU

  • 1.
    1 Krydr flæsket på begge sider med groft salt og steg det sprødt i en tør pande. Hold flæsket lunt i ovnen, mens du laver æblerne.

  • 2.
    2 Skær champignon i kvarte og skær løg i tykke både. Fjern kernehuset på æblerne og skær dem i både – bare behold skindet på.

  • 3.
    Hæld noget af fedtet fra panden og kom champignon og løg i.

  • 4.
    Steg det et par minutter, til svampene ikke længere afgiver væde. 3 Tilsæt timian og æbler og svits det sammen 10 min, til æblerne begynder at blive bløde.

  • 5.
    Krydr med salt og peber og servér sammen med flæsket.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
6356 kj / 1519 kcal
Næringsindhold pr. 100g
461 kj / 110 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 1.3 g
Protein: 28.3 %7.7 g
Kulhydrat: 16.9 %4.6 g
Fedt: 54.8 %6.8 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;