HjemOpskrifterÆbleflæsk

Æbleflæsk

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
0-30 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 600 g stegeflæsk
  • 6 syrlige æbler
  • 2 store løg
  • 1 spsk frisk timian
  • salt og sort peber

Sådan gør du

  • 1.
    Krydr flæsket med salt og steg det på en tør pande, ca. 6 min. pr. side.

  • 2.
    Tag det op af panden, og hold det derefter lunt i ovnen ved 100°C indtil servering.

  • 3.
    Hæld det meste af fedtet fra panden og gem resten til æblerne.

  • 4.
    Del æblerne i kvarte og fjern kernehuset.

  • 5.
    Skær æblerne i både – behold skallen på.

  • 6.
    Skær løg i strimler.

  • 7.
    Kom begge dele på en pande og steg sammen med timian i 10 min. ved middel varme.

  • 8.
    Krydr med salt og peber, og server med flæsket.

  • 9.
    Spis med rugbrød og sennep.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
9911 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
655 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 1.3 g
Protein: 16.8 %6.5 g
Kulhydrat: 15.6 %6.0 g
Fedt: 67.6 %12.0 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;